Karmøygeddon 24

Mekong Delta "In A Mirror Darkly"

av yngve

Inamirrordarkly 300x300Selskap: BMD

Release: 25.04.14

Så var tiden kommet til nytt album fra tyskerne. Dette var et band jeg likte svært godt i oppveksten, og som jeg fortsatt setter stor pris på.

Det som er så kult er at de etter comebacket har levert bra, og Wanderer on the Edge of Time fra 2010 var meget spennende og av høy kvalitet. Også ny-innspillingene som kom i form av albumet Intersections for et par år siden holdt mål - og litt til. Jeg var spent på hva som ventet meg når In A Mirror Darkly skulle under lupen, klarte de å holde nivået fra sist?

Det som slo meg var at de par første låtene ble litt like og skodd over samme lest. Men grunnoppskriften var der, og den liker jeg jo. Vokalen er litt spesiell, men mye bedre enn tilfelle var på de eldre utgivelsene. Der var det musikken som regjerte.

Kjøper du skiva på cdon, ser jeg at de har vinylen i utvalget, der inkluderes også cd-en, perfekt!

De har denne malende, messende og bittelitt monotone drivkraften i låtene. De er teknisk arrangert, de leker seg mye med bassen og har flust med melodiske gitarlinjer og soloer, pluss at de er progressive. De bruker ofte litt uvanlige tonevalg, og ender opp med å låte litt spooky, litt mørkt, horror. Men samtidig er det et lekende band hvor ideene sprudler og er fulle av sprelske musikalske ideer. Ofte blir det litt mye å gape over, men liker man Mekong Delta er dette null problem.

Produksjonen er som den pleier, lett men tung, alt høres, detaljert, kledelig. Hadde man addert trøkk her, hadde man mistet den progressive flyten mener jeg, så her er det ikke noe på klage på. Den doble vinylutgaven kommer snart, bestilling ble sendt idag faktisk, og bassist Ralph sender til meg asap. Den ser jeg fram til!!

8/10

Tracklist

  1. Introduction
  2. Ouvertur
  3. The Armageddon Machine
  4. The Sliver in Gods Eye
  5. Janus
  6. Inside the Outside of the Inside
  7. Hindsight Bias
  8. Mutant Messiah