C342cd6b 0dc1 45aa B22a D3aa66cbb9e5 Rockman Hm 2024 500x80 Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80 Mt Reklame Banner 032353

Messerschmitt, skive kommer

av yngve

Messerschmitt 20

Bandet melder ankomsten av sitt debutalbum.

Mats-Henrik forteller at de nå er klare til å "...endelig slippe vår fullengder, som ble spilt inn i mars 2020. Slippdato er satt til 5. november."

Du hører åpningslåten under her, i en eldre nyhet.

***

Nyhet fra 23.12.20:

Messerschmitt 20

For noen dager siden kom bandet med singel fra sitt kommende album.

Messerschmitt@Facebook

Du sjekker ut første singel på Spotify .

Norsk sludge-/doompionerer kaller de seg, og jeg husker godt jeg var innom dette bandet for en del år tilbake. Nå jobbes det med skiveslipp, tittel på verket er 'Oh Death'.

Gitarist Mats-Henrik jobber med å promotere dette, og sendte over presseskriv med flypost:

"Messerschmitt slapp sitt selvtitulerte debutalbum i 2013, høstet gode kritikker og turnerte rundt i Norge. Det kulminerte med en konsert på Hovefestivalen, der dødsfallet til en scenearbeider foran en gammel gravstøtte på scenen overskygget selve opptreden. Så ble bandet borte.

Frem til nå.

Når coronaepidemien og frykten rundt denne hersket som verst i Norge, mars 2020, gikk Messerschmitt atter en gang inn i legendariske Athletic Sound og spilte inn et album om dommedag, dødsangst og fordervelse. Passende nok.

Albumet Oh Death er lyden av kraftig nedstemte aluminiumsgitarer kjørt gjennom overstyrte KT88-drevne rørforsterkere og en vegg av høytalere - spilt inn live med noe så spesielt som TO trommeslagere i den gamle store gymsalen på Athletic Sound. Det pumpes ut massive riff med et nihilistisk bakteppe og misantropisk sinne. Kjernen av Messerschmitt er Mats-Henrik Hansen på gitar/vokal og Kristian Djuve på trommer. I tillegg har de med Carl-Fredrik Sandaker på bass på mesteparten av albumet mens Jon Skjeklesæther Pettersen spiller bass på to spor. Torje Viestad legger synkron-trommer ved siden av Kristian. Som om ikke det var nok er det en rekke gjestemusikere - Kjetil Nernes fra Årabrot bidrar med sin særegne støygitar, Thomas Eriksen (Mork) og Maria Bakken har lagt gjestevokal, og noe så overraskende som Jon Terje Rovedal (spilt med alt fra Bobbysocks til CC cowboys, Madrugada og Henning Kvitnes) bidrar med hammondorgel, også denne gjennom en vegg av fuzz.

Til å mikse alt dette sammen meldte ingen ringere enn Adam Kasper seg frivillig. Grammyvinneren har gjort album som In Utero (Nirvana), Songs for the Deaf (QOTSA), One by One (Foo Fighters) og en rekke andre greier du helt sikkert har hørt om, har løftet denne produksjonen til et skyhøyt nivå,"