Karmøygeddon 23 B

Metal Church "XI"

av yngve

Metalchurch Xi CdSelskap: Nuclear Blast

Release: 25.03.16

Amerikanerne er som kjent tilbake, i velkjent stil.

Men ikke med en skive jeg tror vil være en utfordrer til kremen, for Seattlebandet har et par svinesterke utgivelser bak seg. Bandet og store deler av metallen de har lagt igjen har til og med vært med og definert sjangeren, det er i seg selv en kapabel greie. Vi snakker fortsatt thrash med driv og melodier, med variasjon i tempo og innslag av rolige partier som brekker opp. 

Jeg var og er litt skuffet jeg, for jeg er stor fan av bandet. Og av et par av skivene Mike Howe sang på. Han er, for de som ikke vet det, en vokalist som nå nylig kom tilbake etter mange år borte fra metalkirken. Bandets klassiske utgivelser er jo frontet av avdøde David Wayne, men Mike har absolutt tatt del i storheten han også. Etter et par andre vokalister er fyren nå tilbake, og det låter bra, bedre enn jeg hadde trodd. Men samtidig er det ikke en skive som helhet jeg helt finner roen med. 

Låtene er ok, noen er fyllstoff, og jeg måtte til tredje spor, No Tomorrow, før jeg fikk godfølelsen. Også den følgende låten, Signal Path, står igjen som et bra øyeblikk. Etter det dukker det opp nok en grei sak, Sky Falls In, som ikke nødvendigvis er en innertier, men det er en del tøffe detaljer her. Og tøft gitararbeid. 

Metal Church@Facebook

Riffene er ofte sterke, det er og var jo ett av varemerkene til Metal Church, men de klarer aldri å overgå innholdet på The Dark uansett, så å håpe på noe i den duren var ikke noe som var notert på blokka her. En del tøft, men låtene er sterkt forankret i perioden med Mike, kanskje også etter den første skiva han var med på, som er helt enorm.

Ellers er dette en skive som fort kan vokse på deg, for selv om ikke alle sporene er gull, oppdager man for eksempel at Needle & Suture har potensiale og er en låt som godt kunne ha vært med på Blessing-skiva. Det gjelder også avslutningslåten, en av de beste her synes jeg, Suffer Fools. Denne siste er i seg selv en 8,5/10-låt.

7/10

Tracklist:

 1. Reset
 2. Killing Your Time
 3. No Tomorrow
 4. Signal Path
 5. Sky Falls In
 6. Needle and Suture
 7. Shadow
 8. Blow Your Mind
 9. Soul Eating Machine
 10. It Waits
 11. Suffer Fools