Karmøygeddon 24 Paradogmata Ad Hmno 500x80

Michael Schenker Group "Immortal"

av yngve

Msg 20Selskap: Nuclear Blast

Release: 29.01.21

Da var det endelig tid for å ferdigstille tankene rundt denne.

Michael Schenker@www

Og grunnen til at det har tatt tid? Vel, jeg elsker Michael Schenker, og har unngått å konkludere fordi jeg ikke helt falt for Immortal. Det er isolert sett mange gode låter, og en god skive, men det er et stykke unna det jeg ønsker fra gitaristen. 

Dette låter ofte som europeisk powermetal av det tyngre slaget, og med en klassisk skodd grunnmur. Jeg vet ikke, for jeg liker jo Schenker, og jeg liker tyngre metal fra 80-tallet, men her falt det ikke helt i god jord. 

Produksjonen er stor og bra, trøkk, men jeg synes den kanskje mikser ned Michaels rolle en del. Jeg er vant til at han dominerer mer, også i rytmespillet, og et mer nakent og ærlig lydbilde. Her er det Primal Fear-smør på flesk som gjelder. Samtidig er jo mange av det de nyere banda inspirert av Michaels fortid, og Rainbow, Ufo etc. Det virker som om Michael har oppdatert seg litt for mye.

Og det vil aldri bli det samme når man henter inn mange gjester, det beste MSG har gjort er som band, med ett sett medlemmer, en lineup. Du får, om du er interessert i slikt, gjesteopptredener fra Ronnie RomeroRalf Scheepers Joe Lynn Turner og  Michael Voss på vokal, flere trommiser og andre musikanter. Jeg tror litt av grunnen til at jeg ikke alt til ro med denne også har litt med dette å gjøre, at det er for fragmentert.

Mye her er veldig klisje, mye lener seg mye på en feit lyd, mange soloer kunne vært mye tøffere med en mer kledelig lyd. Men for all del, dette er ikke dårlig. Det bare traff meg ikke. Om en som ikke har et forhold til Michaels fortid hører dette, som liker litt typisk mainstream power/metal, med litt vibber fra sen 70-talls Rainbow, hvorfor ikke?

Og en så traust ballade som After The Rain var bare irriterende.

5/10

Tracklist:

  1. Drilled To Kill
  2. Don’t Die On Me Now
  3. Knight Of The Dead
  4. After The Rain
  5. Devil’s Daughter
  6. Sail The Darkness
  7. The Queen Of Thorns And Roses
  8. Come On Over
  9. Sangria Morte
  10. In Search Of Peace Of Mind