Kilanerin%20add%20sept%20resized Wail Add Sept 20

Mindless Sinner "Poltergeist"

av arni sørlie

Mindless S Inner 20Selskap:  Pure Steel Records

Release: 17.01.20

Solid heavy i flott innpakning!

Svenskene i Mindless Sinner har fartstid siden tidlig 80-tall, men etter noen slipp da ble det pause til 2015. Nå, 7 år etter, kommer det nytt album, og dra til sides så solide saker de kom opp med! Det er klassisk heavy metal som blir presentert, men det er så forseggjort i låtmateriale og produksjon at undertegnede er mektig imponert. 

Mindless Sinner@Facebook

Poltergeist er først ut med sitt pådriv og fengende rytmer. Av og til kan man nesten høre på første låt hvor det bærer hen, og her fersket jeg meg selv i å fyre opp volumet første gang skiva var i spilleren. Det er svært volumvennlig musikk. Mye er nok brukt og alt det der i hvordan det låter, men om ikke alt er genuint frekt, så kommer det garantert et refreng eller en bridge som redder inn låten. Dette hører vi allerede på andre sporet Heavy Metal Mayhem.

Det som så skjer, er at vi får Valkyrie trykket i trynet. Den litt seige og tyngre saken har ikke bare et fantastisk livepotensiale, men på 01:45 kommer det et inngangsparti til refreng som traff meg så i hjertet at jeg måtte høre låten sikkert 10 ganger på rappen. Joda, ble lei til slutt, men greier den lett en gang og to til dagen nå flere uker etter første runde.

I dagens musikk snakkes det mye om hvor viktig det er å ha hooks, men det er jo noe man i metallen aldri har brydd seg med. I metallen kan man gjøre som man vil, og være stolt av det. Men, skulle man bruke slike moderne tilnærminger i heavyen så kan jeg si at Mindless Sinner har hooks i massevis. Det er sykt mange catchy temaer og vokallinjer. Vokalist Christer Görandsson synger så fett at jeg vil reise og se dem om det er på en liten klubbscene i et land langt vekke. Ultrasolid vokal i mente! Bare måten han ruller r`en på når The Rise and the Fall serveres, og knekken han avslutter noen ord, med er jo verdt karakteren i seg selv.

En skive der favorittlåtene skifter etter som høringene øker i antall. Akkurat nå er det Altar of the King med sin litt flytende fremtoning og den ørlille melankolien i bakteppet. Eller, kanskje for jeg fikk vibber til tidlig-tidlig Hammefall? Samma det, dritfett er det! Er man musikklei og sliter med å finne heavy å sette på, eller lander konstant på de gamle man hørte på før, da prøver man bare denne platen og kanskje det gjør underverker?

For fans av heavy metal på generelt plan, og hvis man synser fint om Wolf, Hammerfall og resten av svensktoppen så er det bare å kjøpe uhørt.

9/10

Tracklist:

  1. Poltergeist
  2. Heavy Metal Mayhem
  3. Valkyrie
  4. World Of Madness
  5. Road To Nowhere
  6. Rewind Future
  7. The Rise And The Fall
  8. Hammer Of Thor
  9. Altar Of Kings
  10. Roll The Dice