C342cd6b 0dc1 45aa B22a D3aa66cbb9e5 Rockman Hm 2024 500x80 Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80 Mt Reklame Banner 032353

Miserate "Ritual Of Doom"

av yngve

Miserate Album 24Selskap: Private

Release: 05.04.24

Som forventet, og som forventet er dette kvalitet.

Miserate@Facebook

Doomen er tung og melodisk, med den karakteristiske vokalen vi kjenner fra Kenneths tid i Among Gods og Syrach m.m. Jeg tror ikke fans av de banda vil bli skuffet, men samtidig kunne mye av dette vært musikk fra de nevnte orkestrene, men nå under navnet Miserate. Sjekk spesielt låten Pendant... under her, den hadde lett funnet et hjem på Among Gods' sisteskive. 

"EP’n har et massivt lydbilde og kan beskrives som klassisk doom metal. Det er atmosfærisk og tungt med growlende vokal og med tydelige referanser til tidlig britisk 90 talls doom-/deathmetal."

Slik beskriver de selv musikken på utgivelsen, og det er bare å kose seg, for dette er klassiske saker! Ikke velter det noe, ikke er det innovativt, det er bare vakkert, stort og flott, og fungerer like godt i sommersol som på høsten og vinteren. Ihvertfall i min verden.

Foruten en sang det ingen som stikker seg ut som noe mer enn del av en enhet. Det flyter fra man trykker play til det tar slutt - og for meg er det absolutt et pluss. Jeg liker når band maler på og lager en helhet heller enn en gjeng låter hvor kanskje en eller to skiller seg ut. Her er vi mer inne på det å lage kunst, skape noe, lage en opplevelse. Som sagt, det er ikke noe nytt her, bare en kaskade av doom med lengtende gitarmelodier og vuggende mørke.

Låten som drar på i tempo og løfter mye her, uten denne hadde nok fire låter i samme leie blitt litt mye, er Pendant Of The Ritualist. Flott sak!

Jeg tror, og om de hiver inn flere litt råtasser med litt bitt og tempo, en skive hadde fungert prima. Og det er tricky å vurdere noe med kun fire spor, og i underkant av tjue minutter, men jeg har en magefølelse av at dette ikke står tilbake for mye av det de har levert før. Sjekk ut både Among Gods og Feathers And Doom, og To Cast A Shadow, så skjønner du at denne gjengen lager slik musikk uansett hva de velger å kalle bandene. 

Disse sporene foreligger kun digitalt enn så lenge.

7/10

Tracklist:

  1. Deathhymn
  2. Pendant Of The Ritualist
  3. (We Watch) The Iron Sunrise
  4. Bladewalker