Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Monster Magnet (Oslo, 27.01.20 )

av yngve

Monster Magnet Oslo 270119 Foto Boris Danielsen

TekstChristoffer Dreyer

Foto: Boris Danielsen. Sjekk flere bilder fra kvelden HER.

Det er mandag, men det stopper ikke metalheadsa fra å fylle opp Rockefeller når amerikanerne i Monster Magnet spiller. Konserten skulle egentlig ha vært på John Dee, men pågangen var såpass stor at den måtte flyttes over til naboscenen.

Monster Magnet går på scenen til jubel, og starter det hele med Atomic Clock. De lever opp til navnet på turneen, Powertrip A Celebration, og holder seg til de 10 første låtene på 1998-albumet Powertrip. Låtene er noe stokka om, så om man ønsket å høre albumet fra start til slutt, slik man får det på skiva, kom man nok skuffende ut. Men om man bare vil nyte de beste sangene plata hadde å by, var man kommet på rett sted.

Publikum er noe slakke i starten, det er litt hender i været og litt roping her og der, men sjeldent uprovosert av Dave Wyndorf på vokal og gitar. Det er også irriterende mye delay på vokalmikrofonen stort sett utover hele showet, noe som gjør det vanskelig å tyde whiskeystemmen til Wyndorf til tider, og da spesielt imellom låtene når det skal snakkes. Utover showet blir tilskuerne mer og mer varmet opp til bandet, det er mye smil og mye sang jo lenger ut i settet vi kommer, og da spesielt når vi når tittellåten Powertrip og Space Lord. Begge disse sangene er definitivt høydepunktet for kvelden.

Til tross for at bandet blir litt statiske på scenen når de fyller Rockefeller med stonerrock, låter det bra. Det er stemningsfulle lys som passer musikken, og bortsett fra alt for mye delay på vokal, er lyden ganske upåklagelig fra mitt ståsted. Backdroppen var ganske simpel offwhite, med logo som minner en del om Motörheads Snaggletooth satt i fyr og flammer, og med en projektor som viste halvsvake bilder og videoer. Dette ble en kul visuell stil som passet det hele uten å ta for mye oppmerksomhet, som visuelle backdropper ofte kan gjøre.

Bandet spilte bra, de ga meg til tider litt Motörheadvibber med hele stilen, stemmen og logo, men er samtidig et helt annet band. Om man liker litt seige riff godt innrøkt i whiskeystemme med god stemning iblant andre tilskuere, er Monster Magnet et band jeg anbefaler på det sterkeste."