Merch Hmno 500x80 Punkter

Monument "Hellhound"

av yngve

28468178 2060632660618511 5945387914908139520 NSelskap: Roar!/GORDEON

Release: 25.05.18

Iron Maiden-inspirert metal fra London.

Og det er kanskje ikke så rart at gjengen lar seg inspirere av nettopp Iron Maiden, som jo har opphav i London. Det som er litt rocka er jo at de ligner svært mye, og et par av låtene har tunge likheter med spesifikke Maidenlåter. Death Avenue er tidvis ganske lik Deja Vu, The Chalice er for meg ihvertfall tett opp til å minne sterkt om Holy Smoke. Begynnelsen av The End ligner på Fear Of The Dark.... Og på slutten av skiva kommer det tre coverlåter, deriblant Deja Vu med Maiden ;), det oppdaget jeg etterpå, ha-ha. 

Monument@Facebook

Dette er vel mer et band som elsker metal, klassisk sådan, og lager musikken for å representere, la seg inspirerer og respektere. Det er lite nytenking her, men de kan greiene sine, de svinger øksa bra.

Ellers drar de i ganske mange kjente spaker underveis, og det florerer av hooks og linjer som minner om den gyldne perioden vi alle liker så godt. Det kommer litt an på hva du vil ha ut av et band; nytenking, litt ihvertfall, eller en durabelig bra tolkning av stilen. Dette er unge karer som godt kan være arvtager i å sikre metaluttrykket for denne generasjonen, men kjenner jeg folk rett vil nok de fleste søke til kilden heller enn å få Monument til favorittbandet. Men det er gøy, og jeg liker at band gjør slikt, det er bare at det blir litt nært i å være et klisjéfylt tributeband. 

Det skal absolutt sies at flere av låtene er sterke, de spiller bra og det er vel nesten umulig å lage slik metal uten å dra inn kopikortet. Lyden, låtene, framføringen, alt er her, alt er på stell, men det blir for meg et band i mengden som gjør det bra.

Og å kalle egne låter for Creatures Of The Night og Straight Through The Heart og Wheels Of Steel? Kom igjen da, hallo liksom.

Coveret? Hm, det var nok ikke et som for meg ble et pluss, faktisk synes jeg det fikk tankene mer mot andre former for metal enn dette. 

6/10

Tracklist:

 1. William Kidd 
 2. The Chalice 
 3. Death Avenue 
 4. Nightrider 
 5. Hellhound 
 6. Wheels of Steel 
 7. The End 
 8. Attila 
 9. Straight Through the Heart 
 10. Creatures of the Night 
 11. Long Live Rock 'n' Roll (Rainbow-cover) 
 12. Deja vu (Iron Maiden-cover)