H Madd

N.M.A. "S/t"

av yngve

Nma 19Selskap: RobnRoll Records

Release: 31.05.19

Sveitsisk thrash blandet med rock'n roll, funker det?

Og for å være nøyaktig, det er oldschool thrash det snakkes om, selv om jeg ikke nødvendigvis plukker opp så mye av det. 

N.M.A.@Facebook

Strengt tatt er ikke rock'n roll-tendensene veldig tydelige heller, foruten at mye av hardrocken og metallen har det som en grunningrediens. Det er hint av noe thrash som kan ligne på tidlige Annihilator og litt av riffingen til Exodus, men ikke nok til at jeg automatisk anbefaler fans av de å trekke i hus denne skiva. Men, skiva her har sine øyeblikk, og selv falt jeg for denne mer fordi bandet var litt annerledes.

Vokalen til Denise ligner på Holy Moses, en litt mildere versjon, den har en litt pønka greie, tronevalgene er ikke alltid helt i blink, litt Wendy O. Williams, litt Snake i Voivod, litt nonchalant holdning. Enkelte partier kan også minne om Holy Moses, fra tiden før New Machine og fram til skiva etter. Det er også en del melodisk føring, og låter som legger seg opp mot en mørk form for rock.

Sånn i ettertid, etter å ha slått fast at presseskrivet var litt vanskelig å bli klok på, åpnet skiva seg, og den vokste godt på meg. Det betyr at den nok ikke har en stor kommersiell appell ;).

Lydbildet er bra, enkelt, to the point, gitarlyden er litt hul, typisk 90-tall, det er også godt med plass i produksjonen, som jeg synes er flott i disse komprimerte tider :). Skiva må man jobbe med, slike band er ikke umiddelbare. Liker du Holy Moses, litt Voivod, band som er litt utenfor boka, uten at N.M.A. minner fryktelig mye om referansene, sjekk de ut.

7/10

Tracklist:

  1. This World
  2. Shining Bolt
  3. Turn On the Light
  4. Shadow
  5. Dark Creatures
  6. Tearminator
  7. Whatever
  8. Innocent
  9. Demons