Karmøygeddon 23 B

Nergard "A Bit..."

av yngve

4957306d7fd396371587e2225fbff6c0ebad65ddFull tittel: "A Bit Closer To Heaven"

Selskap: Battlegod Productions

Release: 01.08.15

Så var multikunsteren Andreas tilbake med nytt album.

Andreas har som kjent hatt en evne til å samle et knippe kjente musikere, og bruke disse til å formidle sine låter. Resultatet blir veldig sprikete, litt avhengig av hvem som er med. Om Andreas lager Musikk/låter tiltenkt de forskjellige gjestene vet jeg ikke, men noen ganger høres det ut slik. 

Nergard@Facebook

Lydbildet er prima, krystallklart, og en rik dybde. Det er en fryd å høre gjennom skiva, og spesielt trommene og noen av gitarsoloene (hør for ex på låt fem) er beyond fett skrudd.

Det er søtt og tungt på en gang. Det er en skive som vil appellere til fans av power metal, metal som er progressiv, lett progressiv, og de som finne roen i de kommersielle metalbanda type Tnt. På det mest ufarlige blir det nok for snilt for meg, da begynner jeg å tenke på det kjipe Stage Dolls og Aor - men siden albumet forsåvidt er variert nok, blir disse låtene bare stoppesteder på turen. Kanskje er sistesporet, When All I Want Is You vel søt, jeg likte ikke den, en skikkelig hjertesmerteballade med noe for meg kjedelig kvinnevokal. Soloen derimot, oi. Ren og fet, lange og nydelige toner. 

Alt i alt er skiva mer enn godkjent, man hører at Nergård har jobbet mye med disse låtene, og det ligger garantert mye jobb i samle trådene før release. Jeg er imponert, men velger å være litt tilbakeholden også. Når det virkelig var kult, rocka det fett, i motsatt hjørne ble det noe feilskjær, men altså, et mer enn godkjent album.

7/10

Tracklist:

  1. Light and Shadows
  2. Fall From Grace
  3. On Through the Storm
  4. Let It Come
  5. Stay 
  6. Help Me Through the Night
  7. I Will Find You
  8. Bit Closer To Heaven
  9. When All I Want is You