Karmøygeddon 24

Ninth Circle "Echo Black"

av arni sørlie

Ninth Circle 20Selskap: Pure Steel Records

Release: 26.06.20

Kompromissløs heavy av retro kaliber.

Det er fjerde slippet til Ninth Circle etter S/T i 2000, The Power of One i 2008 og Legions of the Brave i 2014. Trioen er kompromissløse i sin metalliske utfoldelse, og den moderne scene er ikke deres bord. Fordelen er at de har holdt på lenge, så det ligger nok i blodet, og det høres.

Ninth Circle@www  

Heavyen på Echo Black spenner over ganske mye hvis man skal sjangerdetaljene alle 13 låtene. Det hersker ingen tvil om at de holder en stor fot nedi godt størknet sement fra 70-, 80- og 90-tallet, men det låter allikevel friskt. På mange måter framstår det som veldig enkelt, men noe gjør at selv de mest forutsigbare låtene og temaene har noe med seg. Med midtempo låter i høy galoppføring, som f.eks tittlekuttet og The Angel`s Share, til pådrivere som Forever More og ned til mer rocka spor som Tokyo Nights, spenner de over både tradisjonell heavy metal, US, NWOBHM, og kliss ned i Bon Jovi-sektoren. Den var kanskje drøy, men hør Shadow of Giants så vet du hva jeg mener.

Vokalen til Dennis Brown er bra, den kler materialet veldig godt, og litt av grunnen til det friske uttrykket ligger nok i alle de mangestemte koringene som er flittig brukt. En annen ting som gjør dette fornøyelig, er produksjonen. Jeg føler bandet er live i stuen på mange måter. Det er utrolig klart og nyansert, og den analoge feelen har noe med seg som er vanskelig å ikke nyte.

Albumet har vokst og vokst på meg, og nå digger jeg det rått. Uten direkte link, men liker man Thin Lizzy, Tokyo Blade, eldste av Priest og Maiden, eller har vandret litt i undergrunnen fra 80- og 90-tallet, da må du gi denne noen runder.

På ingen måte mitt høydepunkt på platen, men for en hærlig video.

8/10

Tracklist:

 1. Dance Of Swords
 2. The Angel's Share
 3. Echo Black
 4. Forever More
 5. Tokyo Nights
 6. Prelude To Glory
 7. Shadow Of Giants
 8. Return Of The King
 9. Riding The Storm
 10. Then & There
 11. Natural High
 12. When The Sun Goes Down
 13. Warrior (Bonustrack)