H Madd

Ninth Circle (Us) "Legions Of The Brave"

av yngve

10366169 884822001534638 3107398612422782110 NSelskap: Pure Rock/PURE STEEL RECORDS

Release: 30.05.14

Ninth Circle er et Los Angeles-band som stiller i en helt annen vektklasse enn våre egne extremmetallere.

Amerikanerne har et sound som minner om Saracen, men ikke så pomp. De er definitivt aor, men den melodiøse rocken er litt kraftigere enn ren aor, heldigvis. Men for all del, jeg skal ikke krangle, for pirkere kan sikkert ha en grei sak om det blir debatt :).

Produksjonen er ren og bra, ikke helt 100%, men bra. Litt av det jeg hører kan minne om slik Malmsteen skrudde på sine par første skiver, det betyr at det er ørlite å gå på. Musikken til Ninth Circle er uansett veldig annerledes enn svensken, og lydbildet de har ligger bedre her enn hos Yngwie.

Ninth Circle (Us)@Facebook

Refrenger er veldig ofte veldig bra, her snakker vi godt opparbeidede nynnevennlig greier. At de har tyve års fartstid kan jo ha litt å si i forhold til å spikke og tilpasse låtene til det optimale. De har hatt god tid på å raffinere sin melodiske hardrock :). At de har holdt det gående så lenge betyr ikke at de er produktive, dette er faktisk tredje skive, hvor første kom i 00 og andreslippet dukket opp i 08. 

Vokalen til Dennis er kraftig og til tider frekt kul! Hør bare på The Quickening, der gløder han. 

Er du fan av melodiske saker, og refrenger som ligger og surkler i litt søtladen lake? Liker du band som ikke varierer tempoet, men konsentererer seg om å lage fengende og tøylet aor/hardrock? Ninth Circle er ikke feil å dra i hus i såfall.

Covereversjonen av Purples Stormbringer ble trukket fram som pluss i presseskrivet, og jeg er forsåvidt enig. Ikke langt unna originalen, men de har en egen vri som gjør den litt til sin egen.

7/10

Tracklist:

 1. Arcturus Rising Part 1 
 2. After the Rain 
 3. All or Nothing 
 4. Living on the Sun 
 5. The Quickening 
 6. Legions of the Brave 
 7. Arcturus Rising Part 2 
 8. Grinding the Bastards Down 
 9. Going Home 
 10. In Evil we Trust 
 11. Stormbringer 
 12. The world burns away