Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Not Zeppelin, tributeband (Rennebu 29.03.14)

av yngve
Plakat

Vi tåler en påminnelse på denne artikkelen fra 17.02.14: 

Kai Nergård kjenner mange fra tiden i Griffin, trønderbandet som hadde en relativt bra suksess for noen år tilbake. Nå er Kai og trommeslager Marius (også ex-Griffin) klare med Zeppelin-tribute. Noen minnes kanskje en artikkel på den gamle versjonen av Hmno med en trøndersk Pink Floyd-hyllest kalt Us NOT Them? Den var også Kai involvert.

Kjernen i dette Pink Floyd-prosjektet samlet seg igjen får vi vite, og med det ble NOT Zeppelin en realitet. "Dette er en hyllest til Led Zeppelin, og grunnlaget er bygget på den samme idealismen om å gjøre noe bra sammen, bare fordi det er bra, og fordi man kan. Slikt gir overskudd.  ert i, og når de kjørte et par jobber på Trøndelag Teater ifjor, ble resultatet to utsolgte konsert. Men må er det ett av verdens beste band som skal under lupen; Led møkkas Zeppelin!

Led Zeppelin er av mange ansett for å være det første, største og mest innflytelsesrike hardrockbandet i historien. Det sies at all rockemusikk laget etter 1973 har noe av Zeppelin i seg, og enda i dag har veldig mange et forhold til dem. Ikke minst takket være den evig populære og myteomspunnede sangen Stairway To Heaven. Med den, og låter som Whole Lotta Love, Rock and Roll og No Quarter, er legendestatusen forseglet. Men, Zeppelin er mye, mye mer, og Not Zeppelin vil presentere essensen av bandets musikalske arv. Dette inkluderer selvfølgelig også Stairway to Heaven. Stolene i Trøndelag Teaters saler er egentlig ikke produsert med tanke på rockekonserter, så etter at den interne festen er unnagjort, vil NOT Zeppelin presentere dette på scener utenfor huset. 

"29. mars 2014 arrangeres det støttekonsert i Rennebuhallen, Berkåk, i Rennebu kommune. Her vil alt overskudd gå uavkortet til den frivillige hjelpeorganisasjonen Streetlight. Streetlight driver et senter med barnehjem, skole og et medisinsk tilbud til barn både på og utenfor senteret i byen Tacloban i Filippinene. 8. november rammet tyfonen Haiyan Streetlights senter og raserte det til grunnen. Alle barna på senteret og de ansatte overlevde, og nå skal senteret bygges opp igjen."Banner 2

"Teatrets rekvisittmaker gjennom mere enn 30 år, Turid Bjørnsen, er på fritiden også en særdeles kompetent fotograf og kunstmaler. Hennes serie rockeportretter, oljemalerier av kjente, karakteristiske rockelegender, stilles ut i Rennebuhallen i forbindelse med denne konserten. Der finner vi også et bilde av Jimmy Page, Zeppelins gitarist. Dette bildet er malt eksklusivt for denne anledningen, og auksjoneres bort til inntekt for Streetlight."

Bandet består av Trond Abelsen, Erlend Solli Aune, Endre Forbord (bassist i Torch/vokalist i The Action Five), Marius Karlsen, Silje Lundblad, Kai Nergård, Anders Schille, Jan Magne Høiness og Roger Indgul.

Spre ordet!