Banner Heavymetalno 23september2022 Summermetalfest Update

Obersten er her (video)

av yngve

Hardcore-/metalbandet kom nylig med singel.

Gjengen er fra Oslo, og er knyttet til Indie Recordings. Singelen 'A Stranger Place pt. 2' hører du under her. Om denne har bandet følgende å si:

"Låta handler om å kaste seg rett ut i ukjent og farlig farvann, vel vitende om at man ikke kommer til å bli den samme igjen på den andre siden. Tittelen referer til låta A Stranger Place fra vår første EP, som i bunn og grunn handler om det samme; destruktivitet og det merkelige, farlige og uutforskede. Låtittelen er også en slags hyllest til de veldig forseggjorte låt-titlene fra eldre progrock.

Musikkvideon til A Stranger Place pt. 2 er et merkelig, men kompromissløst angrep på sansene. Det visuelle uttrykket matcher tematikken i teksten, som handler om uutforskede, rare og farlige steder å begi seg til. Gøran Karlsvik har regissert videoen."

"Oberst har et unikt lydbilde, med innflytelser fra blant annet hardcore, post metal, prog metal og rock. Store, varme og atmosfæriske riff møter hektiske, fengende elementer drevet av en intens og til tider manisk vokal.

Med en felles forkjærlighet for band som Mastodon, Baroness, Converge og Cult Of Luna, bestemte de fire medlemmene seg for at de ville starte et band, og samtidig dra inn de forskjellige medlemmenes musikalske bakgrunn i miksen. Resultatet kan være vanskelig å sette i bås da bandet ikke er spesielt opptatt av å være tro mot én sjanger, men drar inn forskjellige inspirasjonskilder i musikken."

Oberst@Facebook

Bilde. fotograf: Fabian Framdal Fjeldvik

Oberst 19 Fabian Framdal Fjeldvik