210525 Heavymetal No Bannerannonse Kg2022 80x500px

Persecutory "Towards The Ultimate Extinction"

av steinar selstø

25152053 1247344355365956 2810040297291405836 NSelskap: Godz Ov War

Release: 13.02.17

Etter en EP i fjor er tyrkiske Persecutory klare med sin første fullengder. Og resultatet, ja, det har blitt riktig så bra.

Riktignok føyer Persecutory seg pent inn i strømmen av death metal-band som vektlegger skitt og møkk, atmosfære og feeling, fremfor andre egenskaper. Jeg har mange ganger irritert meg og klaget både skriftlig og muntlig over status for death metalens grumsete og obskure kroker. (Iron Bonehead har vært versting-labelen i så måte.) Persecutory makter på sin side det man skal og må makte, nemlig å backe opp atmosfæren med musikalitet og skikkelige låter. Sånn sett plasserer man seg selv i samme bås som Beyond og Vorum, for å ha nevnt et par av de beste.

Pent er dette altså ikke. Towards the ultimate extinction er voldelig, brutal, mørk og uhyggelig. Den er intens. Du får nesten aldri pustepauser, men de dukker opp i form av små brekk her og der, og det føles da godt. Det knappe halvminuttet man roer ned etter drøye 9 minutter av godbiten av en tittellåt gjør godt for sjelen. Man klargjøres på en måte for det kommende, et hyl og et dundrende heftig riff, i et høydepunkt av en låt av smått Mayhemsk karakter. Stort sett går det altså unna i et rasende tempo med en vokalist som formelig spytter ut ordene mens fråden står om kjeften. Samtidig er regien såpass stram at man ikke låter kaotisk.

Persecutory@Facebook

Foreløpig er dette likevel mer lovende enn fantastisk. Man har mekket noen riktig fete riff som bryter opp den rå monotonien. Man har skrevet låter som henger godt sammen og som flyter. Produksjonen er strålende. Det blir derimot litt for mange anonyme partier til at jeg tar helt av. De rasende og kjappe partiene blir for like hverandre. Låtene blir for like hverandre, selv om de hver for seg er tøffe som pokker. Som sagt, lovende saker. 

7/10

Tracklist:

  1. Pillars of Dismay 
  2. Towards the Ultimate Extinction 
  3. Till Relentless Salvation Comes 
  4. Along the Infernal Hallways 
  5. Awakening the Depraved Era 
  6. Hegemony of the Ruinous Impurity 
  7. Maelstroms of Antireligious Chaos