Polynove Pole "On The Edge ..."

av yngve

Polynove Pole 18Full tittel: "On the Edge Of the Abyss"

Selskap: Moon Records

Release: 23.11.17 

Ukrainsk symfonisk metal, med kvinnelig og mannlig vokal.

Metallen er symfonisk, ja, en hybrid mellom det og extremmetal. Og det er høy kvalitet i alle ledd her, både lydbildet og framføringen er det lagt mye jobb i.

Skiva kom til info nettopp hitover, og tyder på at det jobbes med promotering utover hjemmemarkedet kanskje?

Polynove Pole@Facebook

Vokalen til Marianna er bra, den er en miks av klassisk og opera, og har i tillegg denne nerven en del vokalinner innen gothmetal-metalsjangeren fikser. Det er ofte her det svikter, det blir for tynt, men jeg synes Polynove Pole klarer å bære det hele bra gjennom skiva.

Kun tittellåten er på engelsk, så språkmessig er vi ikke helt på stell, meg og bandet :), men det er absolutt ingen hindring i å like bandet. Teksten jeg trakk fram, tittelkuttet, vitner om at det ikke er så mye mer enn sjangertypisk; dramatisk, pompøst, og vanskelig å si om det kun er en kledelig tekst eller om det er noe dypt bak. 

Et band som legger seg mellom Nightwish og noe eldre death metal kanskje? Death metal av den litt gotiske varianten, ikke kjellervarianten :) Mulig Paradise Lost i en tidligere utgave kan passe. Et snev av noe extremet flettes også inn, men ikke nok til at jeg vil vektlegge det som noe annet enn et krydderi.

Det lønner seg definitivt å kjøpe cd-en om man vil ha utbytte av dette, for lydkvaliteten er merkbart bedre der. Eller stikk innom og kjøp digitalt på bandets Bandcamp . Det medfølger en live-cd om du kjøper fysisk, en gjennomført digipack venter deg om du går for denne varianten. Gi meg et hint om du vil ha kopien her, så velger jeg eventuelt mellom bidragene. 

7/10

Tracklist:

  1. Сивий Ангел (Grey Angel) 
  2. Каїнові Діти (Cain's Children) 
  3. Вогні В Тумані (Lights In The Fog) 
  4. Нічні Птахи (The Nightbirds) 
  5. On The Edge Of The Abyss