Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

PowerRide (Kristiansand, 14.02.20)

av yngve

Powerride Kristiansand 140220 Heidi Ringstad Foto (1)

De lokale heltene i PowerRide hadde endelig bestemt seg for å vanne ut sin sedvanlige spilleliste og stilte opp med egne låter denne kvelden. Det ble en splittgig, hvor første del bestod av hele debutalbumet som nylig kom for salg. Releasepartyet var dog i dag, av forskjellige barnslige grunner.

Les intervjuet jeg hadde med bandet HER .

Anmeldelse av debutskiva ligger bak DENNE linken.

Bilder er knipset og lånt av Heidi Ringstad, tusen takk!

De spilte gjennom alle låtene, og som på platen var det et tydelig skille i stil på en del av låtene. Live synes jeg derimot det var mindre hørbart, og det var vel kun et par sanger som la seg litt til siden av det jeg likte veldig bra. Et par av låtene jeg ikke falt helt for på skive, blomstret live.

De Iron Maiden-inspirerte låtene rocker bra, Damn You! for eksempel. Og Vikings, selv om den framstår som vel klisjéfylt. Tung og kul. Kiss The Rainbow, som jeg fortsatt må ta en panneklask for i forhold til navnet, fungerte veldig bra live. 

Ellers veksles det mellom låter som er inspirert av Kiss og Whitesnake, så PowerRide har nok enten en i overkant stor forkjærlighet for sine helter, eller de kan være i overkant preget av å ha spilt coverlåter i mange år. Jeg fikk nyss om at de om ikke lenge hiver seg rundt og tenker nytt album, og da vil vi se hvordan de utvikler seg, kanskje også hvordan de mer og mer finner seg en plattform. Jeg følger med, og smuglytter noen gang når de øver i lokalet sitt :).

Jeg er imponert over trommeslager Jarle. Han varierer ikke så voldsomt mye, men har et par-tre signaturløsninger jeg virkelig liker. Spesielt en del av tammeovergangene. Man vil ikke være Jarles tammer, da får man dask. Og sammen med bassist Bengt (også i Mental Disaster, Oppkast og Blot) legger de en proff og feit rytmeseksjon til grunn for gitararbeidet til Anders og Harald. Flinke folk alle sammen. 

Vokalist Erik, oldschool rocker i Kristiansand, synes jeg takler konserten her veldig bra. Best i de tyngre låtene, men det svinger bedre her med egne låter - så jeg smører meg med valgfritt produkt og avventer hva som skjer framover. På et par av låtene hadde de en frøken på gjestevokal, som fungerte, men der jeg stod var det litt lavt, og jeg fikk ikke med meg så altfor mye. 

Når vi snakker om lyd; jo, så absolutt, det fungerte bra på Håndverkeren denne aftenen. 

Nå var det en lang uke, lang dag, og når pausen kom og de skulle starte opp igjen, da med coverlåter, ble dessverre kvelden avsluttet etter fire spor. Ingen av de låtene som ble spilt var favoritter, men jeg har sett de før, og vet at de har et par ess i ermet. Jeg satser på at festen fortsatte med fornøyde publikummere, jeg var ihvertfall fornøyd med gjennomgangen av debutskiva.

Powerride Kristiansand 140220 Heidi Ringstad Foto (2)