H Madd

Psychoprism "R.I.S.E."

av yngve

Psychoprism 21Selskap: Pure Steel

Release: 03.12.21

Us-metal med en klassisk tilnærming. 

Det lokkes med at bandet spiller med en energi som vi en gang opplevde med Queensryche, og som andre som Shadowkeep dro videre. Jeg hører noe av det eldre fra den amerikanske bølgen her, og selv om jeg ikke helt er enig med meg selv, kan det lukte litt Lethal?

Psychoprism@www

Og i første låt, etter introen, viser de bra greier. Vokalen og energien i det instrumentale er faktisk en bra oppsummering på hvordan Us-Metal kan låte i 2022. Eller 2021, som var slippåret, jeg bare spar meg ned i bunker av skiver som har ligget lenge :).

Altså, det var ikke en dum åpningslåt det der, Struggle gjorde vei i vellinga. På neste drar de tempoet litt ned, men beholder den samme ånden. Litt mer tilbakeholdenhet, men fortsatt elementer som dytter framover. Tyngden kommer i Devil In The Details. Slik fortsetter det, med litt der oppe og litt midt på treet. 

Det som  bærer mye her er vokalen, men om en låt eller et parti under er litt kjedelig, hjelper det ikke alltid. Men fortsatt høy kvalitet, og om du er der at progressiv Us-metal med litt spenn på tempo funker, er Psychoprism et bra sted å stoppe opp. Jeg vil tro at fans av eldre Queensryche kan finne noe her, og om man hører gjennom hele skiva er det garantert låter og mange partier som vil få deg til å følge litt ekstra nøye med.

7/10

Tracklist:

 1. Resistance
 2. Struggle
 3. Faultline
 4. Beyond The Perceived
 5. Devil In The Details
 6. The Answer Will Come
 7. RISE
 8. Moving Mountains
 9. Go Down Fighting
 10. Turbulence
 11. Opportunity Knocks
 12. Friendly (Re) Fire