210525 Heavymetal No Bannerannonse Kg2022 80x500px

Ravenia "Beyond The Walls Of Death"

av arni sørlie

12512271 787862154678947 3445304784053408981 NSelskap: Inner Wound Recordings

Release: 29.04.16

Ultrapompøs finsk power med store komposisjoner og sterke symfoniske fundamenter.

Ravenia er et nokså ferskt band startet i 2013, og med kun en EP i sekken slipper de nå sin første fullengder Beyond The Walls Of Death. At de har en sterk debut, det skal det ikke strøs tvil om, og at de vet å komponere store musikkstykker, det kan bekreftes uten å blunke!

Jeg syns det var litt kult og annerledes når Nightwish slapp sine første plater, og Ravenia har nok også vanket i miljøer der denne sjangeren fikk godt fotfeste. Det er også her en kvinne i front, og Frk. Armi gjør en ok jobb, men det er en vanskelig oppgave å synge denne type sopran metal, så litt å gå på har hun. For meg blir det litt for mye i samme leiet, litt kjedelig, og hadde hatt vanskelig for å skille låtene hvis jeg kun hørte vokal.

Ravenia@Facebook

At symfoniene er svært gjeldende, og lagt stor vekt på, det skal være sikkert. De ligger nærmest som et luftig teppe over hele platen. Men, hvis man ser litt bak vokalen, og orkesteret, da vil man høre metalelementene. Mange plasser går stortrommene så fort at man i mine ører nærmer seg rekorder, shit au for et tempo. Tett og solid riffing sørger gitarist Samuli for, og noen plasser, der slipper kompet til og man får det rått tungt og tøft. 

I infoskriv blir det poengtert at Ravenia vil kombinere metal med filmmusikk. Hvis man har det i bakhodet, er dette spot on, og vel så det. For, mang en film, type Narnia og andre kampfilmer i den sjangeren, kunne lett hatt deler av Beyond The Walls Of Death som stemningskaper. Personlig syns jeg totalen blir for Eurovision-aktig, og for få partier/låter som gir meg tanker om at jeg hører metal. For snilt er det, i bøtter og lass! Jaja, det skal bedømmes ut fra hva det er, og ikke etter personlig smak (he-he), og hvis jeg gjør det, er det ingen tvil om at vi her har et band som komponerer melodier og symfonier i øverste klasse, for proft til fingerspissene er det på alle plan.

8/10

Tracklist:

  1. For Those We Forsakened
  2.  Into Oblivion
  3.  We All Died For Honor
  4.  There Is But One Path
  5.  In Silence
  6.  When Darkness Reigns
  7. The Fallen
  8.  We Stand As One