Regarde Les Hommes Tomber "S/T"

av ruben haug

2857873444 1Selskap: Les Acteurs de l'Ombre Productions 

Release: 30.03.13

Regarde Les Hommes Tomber (tatt navnet fra fransk film med samme navn) ble startet opp i 2011 av medlemmer med bakgrunn fra fransk black metal, death metal og hardcore. I løpet av et par år kokte de i hop syv låter som altså utgjør den selvtituletrte debuten jeg har hatt så stor glede av. Stilmessig får du en überseig og hardtslående blanding av sludge/doom med intensiteten til brutal hardcore fylt opp av det mørke du finner hos enkelte black metalband. Dette er mildt sagt jævlig bra!!!

Prelude er en instrumental åpning som får på plass stemning og skrur opp forventningene om hva som skal komme. Det er en vakker og sår åpning, samtidig som den er tung og rå. Spent spent spent. Og i det Wanderer of Eternity setter i gang, er alle forventninger innfridd, dette er akkurat hva jeg håpet på; brutalt, tungt som faen og grisetøft. Åpningsriffet er helt rått, og når trommene kommer inn blir det enda råere. Og når da igjen vokalen og resten av bandet stemmer i, er det bare måping fra min side. For en groove, for en tyngde og for en arroganse.

Det er lenge mellom hver gang jeg hører noe Så tungt, så rått. Det er rett og slett bare magisk det som kommer ut av høyttalerne mine. Og selv om det er brutalt, tungt og rått er likevel det melodiøse fremtredende her og der. Om fortsettelsen ikke er like sår som åpningen, så ligger det fortsatt noe litt
sårt over noen av melodiene. Vakkert er det ihvertfall.

Vokalmessig ligger det i landet growl. Personlig syns jeg vokalen er dritfet og passer musikken ypperlig. Noen mer standard black metalscreams finner du også, gjerne på de mest brutale partiene der tempo skrus opp betraktelig. For dette er mer enn variert nok, både hva gjelder låtstruktur og tempo. Og
tidvis er dette en ekstremt intens affære. Klaustrofobisk og jævlig. Ikke en eneste gang i løpet av platas nesten 40 minutters varighet kjeder jeg meg, det er knall fra start til slutt. Og når skiva er slutt finner jeg fort playknappen.

Hvor mye jeg har spilt denne plata veit jeg ikke, men den har surret og gått jevnlig i løpet av tiden den har vært i hus, som snart er ett års tid. Og jeg er ikke lei en plass. Så absolutt et band du bør sjekke ut om du liker tung og brutal musikk. Dette er nemlig intet mindre enn fantastisk. Og med på kjøpet får du flott coverart og gode tekster.

9/10

Tracklist:

  1. Prelude 
  2. Wanderer of Eternity 
  3. Ov Flames, Flesh and Sins 
  4. Sweet Thoughts and Visions 
  5. Regarde les hommes tomber 
  6. A Thousand Years of Servitude 
  7. The Fall

Regarde Les Hommes Tomber@Facebook