Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Reism "Dysthymia"

av yngve

Reism 19Selskap: Private

Release: 29.11.19

Karmøybandet kom med skive på slutten av fjoråret.

Stilen er rock, men tidvis hard, det driver bra og melodiene er dominerende. Undertonen virker å være litt sår, og de leker med følelser, dynamikk og en ganske variert musikalsk grad innenfor de rammene de har satt. 

Reism@Facebook

For meg høres skiva ut som om den lett kan tåle å behandles av et større miljø en metalscenen, at de burde kunne klare å stikke seg greit fram også i den litt mer kommersielle verdenen. Litt melankoli gjør jo seg alltid her til lands, og på en klubbscene under for eksempel Øya hadde nok Reism kunne fått en bra uttelling.

Konserter:

 • 20. mars: Oslo@John Dee, sammen med Maraton og Assimilate
 • 18. april: Kopervik@Cafe MM, sammen med Midnight Orchestra, Kal-El m.fl. (Karmøygeddon Kick Off)

En av de hardere låtene er This Reality, her kan du høre litt av det som venter om du sjekker ut skiva. En liten Gatheringfeel kanskje, og litt Cranberries i en tyngre drakt? På God Given og Pick Up The Pieces legger de seg ganske tett opp mot metallen, og sammen med en låt som Let It All Go understrekes det jeg var innom, musikalsk variasjon. Ytterpunktene er ganske kontrastfylte, men samtidig er det en rød tråd med mørk rock på Dysthymia. Miksen av You Think You Know Me på slutten var ren pop, elektronisk, men fungerte bra som krydder og som en motpol til resten.

De par første rundene ga meg ikke så mye, det var først når jeg fant fram filene, og jeg var i et annet humør, at ting stemte bedre, at låtene løsnet litt og begynte å krype under huden. Og avfeier du dette vil du nok gå glipp av et band og en skive som kan pleie en sår sjel, eller være til trøst og komfort både i tunge stunder og på kalde dager.

Kirstens vokal ligger veldig bra i musikken her, bedre enn det jeg tidligere har hørt fra henne. Ikke bare synger hun litt annerledes, men bandet kler hverandre veldig bra. De bygger opp hverandre. Og når hun bruker en dypere stemme på You Think You Know Me, våknet det en annen side av henne, det likte jeg svært godt. 

Ikke en umiddelbar skive, men en man må oppdage tror jeg. Når du er der at du begynner å finne roen med sangene, vil de falle på plass, en etter en.

7,5/10

Tracklist:

 1. This Reality
 2. Break My Bones
 3. God Given
 4. Keep Me out of This
 5. The Folly of Man
 6. Pick up the Pieces
 7. Take It from Me
 8. Let It All Go
 9. Lost Yourself
 10. You Think You Know Me
 11. Let It All Go (J.T.C Remix)
 12. You Think You Know Me (Slaughter Slits Remix)