Banner Heavymetalno 23september2022 Summermetalfest Update

RQSTIVAL, ny livestramingplattform

av yngve

Promo Rqstival

Sakset fra Google Store: "Create your own live interactive virtual music festivals. You decide the date, length of show & the ticket price. All you need is internet and a smartphone."

Google Play Store 

App Store

"RQSTIVAL er en ny norsk musikkstreamplattform som gir musikkbransjen mulighet til å lage egne interaktive musikkfestivaler. Her kan de tjene penger via digitale billetter, donasjoner og stream sponsor" forteller Christoffer Riseng Bølla, mannen bak ideen, i en pressemelding.

Det er allerede gjennomført et arrangement, og Christoffer forteller i forkant av dette at "...d ette blir vår verdens lansering, og vi er i dialog med flere internasjonale musikkaktører som ser frem til å få en livedemo av produktet."

Midler

"Vi fikk nylig innvilget 2,6 millioner fra Innovasjon Norge, har hentet 5 millioner fra norske investorer og med oss på teamet har vi blant annet den tidligere executive producer fra SingStar, Sony.

Facebook, Youtube og Twitch er gode verktøy for livestreaming, men det er ikke optimalisert for musikkbransjen Vi ønsker å gi liveindustrien en enkel streamingplattform hvor de selv eier rettighetene til innspillingen, samt å få inntjening fra både billettsalg og donasjoner. Det skal være enkelt for artistene, derfor kan alt opprettes i appen, og man kan selv velge å streame enten via telefon eller en annen kamera løsning.

Liveinteraksjoner som chat- og gamificationelementer er bygget inn sammen med artistprofiler som fans kan følge for å få oppdateringer om new releases, upcoming konserter og etterhvert salg av merchandise."