Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Sabaton "The War ..."

av yngve

Sabaton 22Full tittel: The War To End All Wars

Selskap: Nuclear Blast

Release: 04.03.22

Svenskene kom med nytt album tidligere i år, jeg har hørt noe. 

Men ikke så mye at jeg føler jeg kom i mål. Jeg har egentlig lagt meg litt i fosterstilling når det gjelder Sabaton, for jeg synes de stort sett har levert likt og litt lite oppfinnsomt siden Carolus Rex (bandets desidert beste etter min mening) og deler av skiva etter, Heroes. Heroes har en svært sterk låt i Far From Fame. Men de siste fire, altså skivene etter Carolus, har både i musikk og cover gått litt i surr for meg. 

Sabaton@www

Det er også denne gangen oppskriftsfølging, og som nok gleder mange fans. De har vokst seg store, og jeg ser stadig kommentarfelt der det basically ikke er noe negativt å finne, og legger man inn noe kommer fansen og biter deg :). En tydelig og voksende skare som finner glede i Sabatons univers, og det er jo helmaks det. Jeg som har fulgt de siden de tidlige skivene fikk litt nok før Carolus, som overrasket, og etter den har de på en måte lagt seg der Motörhead og Maiden har vært i perioder, de klarer ikke å skjære stort ut fra mønsteret. 

Om det over her ikke er viktig for deg, kos deg. Jeg krever bare mer enn kopiering av eget materiale. At de fortsatt orker/klarer å beholde fokuset på tematikken krig er imponerende. En ganske utømmelig kilde, men samtidig er det grenser for hvor mye det er interessant for min del å dvele med de historiske vinklene til bandet.

Skiva har høydepunkter, Hellfighters er litt edgy, den spisser albuene litt i forhold til de litt kjedelige og typiske låtene. Og som vanlig er jeg på kollisjonsfornt da den ikke er sluppet som video eller singel.

Begrensningene Sabaton har veies opp av at de er proffe, leverer mye, med kvalitet, totalpakken er vel det som må sies å være svenskenes beste våpen?

Karakter? Hm. Litt som forrige gang er det litt meh, litt ok, og en låt som skilte seg litt ut. Sekseren sist var svak, det er den også denne gangen, men jeg føler denne skiva litt mer enn sist, så karakteren er den samme, men uten den lille minuset i parentes. Christmas Truce-videoen var veldig cheesy og var nesten med på å trekke ned, selv om tematikken er viktig.

6/10

Tracklist:

 1. Sarajevo
 2. Stormtroopers
 3. Dreadnought
 4. The Unkillable Soldier
 5. Soldier of Heaven
 6. Hellfighters
 7. Race to the Sea
 8. Lady of the Dark
 9. The Valley of Death
 10. Christmas Truce
 11. Versailles