Tonsofrock-heavymetal.no-500x80 Bolverk%2023

Santa Cruz "Bad Blood Rising"

av arni sørlie

30728582 10160111039430251 5915451883664210555 NSelskap: M-Theory Records

Release: 10.12.17

Ultrasolid hardrock fra Finland!

Santa Cruz slipper sin tredje fullengder, og har siden debuten Screaming For Adrenaline nådd utrolige 2,3 millioner lyttinger på Spotify, turnert flere ganger i mang et land, og er nå godt oppe på plakatene på kommende sommers festivaler. 

We are young blood rising er hovedlinjen i første låt, Young Blood Rising, og at de har noe i det, den skal de saktens ha. Jeg har titt og ofte tenkt på hva som blir det neste nye, eller hva band/sjanger innen hardrock og metal som blir det de spiller på ungdomsklubben for dagens ungdom? Selv husker jeg jo Def Leppard og Twisted Sister fra min ungdom, men det er jo snart 30 år siden. Når jeg hører Santa Cruz' 'Bad Blood Rising' da tenker jeg i flere låter at DETTE må være det the shit

Santa Cruz@Facebook

Alt er så utrolig forseggjort, og det fenger massivt platen gjennom. Det er hardrock, litt flørting med moderne metal, her og der litt bad attitude, og det må nevnes hvor hinsides bra det trakteres gitar på dette albumet. Jeg er usikker på hvem som spiller hva, men uansett er det så mange tostemte løp at de får æren begge to, både Archie Cruz og Joonas Parkkonen. Dette er garantert navn gitarverden vil høre mye om i framtiden…jeg lover!!

Tilbake til ungdomsklubben, ta f.eks. Drag Me Out Of The Darknes, er det mulig å ikke like det? Småtungt, et perfekt tonekor med påfølgende rolig vers før det smeller i gang et helt rått bra refreng som selv bestemor hadde rocket med på. Det er for snilt og moderne for meg, for amerikanisert også, men noe i meg sier at dette er top notch låtskriving. Nå er ikke alt like hardt, og jeg er overbevist om at Brethe og Get Me Out Of California sørger for at det er flust med jenter foran scenen på konsertene. Det må vel også nevnes Voice Of The New Generation, for jeg føler at det er nettopp det de er, og hvis ikke den låten gir rock-/metalinteresse hos dagens ungdom, da er jeg redd alt håp er borte.

Santa Cruz@www

Jeg får assosiasjoner til mang et band gjennom lyttingene, men Santa Cruz har tatt alt et hakk opp i trøkk, produksjon og fremføring. Litt college og som sagt litt for moderne for meg, men jeg våger å si at dette blir vanvittig stort! Gratulerer Santa Cruz!!

10/10

Tracklist:

 1. Young Blood Rising
 2. River Phoenix
 3. Fire Running Through Our Veins
 4. Drag Me Out Of The Darkness
 5. Breathe
 6. Voice of the New Generation
 7. Back From The Dead
 8. Bad Habits Die hard
 9. Pure Fucking Adrenaline
 10. Get Me Out of California
 11. River Phoenix, Pt. 2