210525 Heavymetal No Bannerannonse Kg2022 80x500px

Sarkom "Doomsday Elite"

av ruben haug

Cover326x326Selskap: Dark Essence Records

Release: 14.10.13

Sarkom leverer kjapp, brutal og knusende black metal ispedd noe death. Er ikke det noe for deg kan du godt lese noe annet.

Dette er tredje plata til norske Sarkom , som jeg ikke har det helt store forholdet til egentlig. Ikke fordi jeg skyr det bandet gjør, men det har bare blitt til at jeg har anskaffet meg en sjuer de gav ut for noen år tilbake. Og når det kommer til Sarkom må jeg si at jeg liker det jeg hører.

Sarkom@Facebook 

Plata har sine melodiske stunder, men hele tiden med tyngden og kraften i behold. Personlig liker jeg dette best når de kjører på i fullt tempo, gjerne med små drypp av diverse effekter som Renton (Trollfest) stiller opp med. Gjennom hele plata låter det ballhardt, og jeg har en følelse av at denne plata skiller seg litt ut i bandets diskografi, uten at jeg egentlig har så mye å backe opp den uttalelsen med.

Både produksjon og diverse riff/partier har en del death metal over seg, samtidig som noe av musikken minner meg litt om det Gorgoroth gjorde på Incipit Satan. Spesielt låten Predators in Disguise fører tankene dithen.

Renton er ikke eneste mann som har lånt bandet av sine ferdigheter, forskjellige folk med soloer, vokal, trommer og orkestrering. Dette har ført til ei plata som er godt variert med essensen av blackmetal i god behold. At de har små drypp av diverse effekter finner jeg tiltalende da det gir både variasjon og fyller lydbildet med det lille ekstra.

Dette er rett og slett ei plate som jeg liker bedre jo mer spilletid den får. Og siden jeg nå har hatt den i en alt for god stun,d med tanke på tiden det har tatt med omtalen, er den spilt så det holder. Doomsday Elite er enkelt og greit god black metal. Ikke at de finner opp kruttet, men de lager gode riff, setter de sammen til gode låter og som igjen har ført til en dynamisk og godt sammensatt plate.

7,5/10

Tracklist:

  1. Doomsday Elite 
  2. I utakt med Gud 
  3. No Loose Ends 
  4. Inside a Haunted Chapel 
  5. Predators in Disguise 
  6. Solemn Disorder till Human Extinction 
  7. Cosmic Intellect 
  8. Stigma