Rockman Hm 2024 500x80 Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Schwein, mørkt og ærlig

av yngve

Edit: Ny video i dag:

***

Nyhet fra 28.10.21:

Schwein 2021

Skiva til Schwein er ute, et resultat av pandemi og dype skoger.

Schwein@www

'Bizzerheit' kom i havn i de dype og mørke skoger i Østerdalen leser vi, og da i løpet av den depressive og mørke coronavinteren i årskiftet 2020/21. Og musikken bekrefter mistanken, bruken av adjektivet mørkt gjentas, og kler en beskrivelse av det musikken er. Nakent, tungt, litt industrielt, og malt med pensler man finner litt dypere ned i menneskesinnet enn det de fleste bruker.

Det er Svein selv som tipser, men jeg hadde også et presseskriv fra Vme og Petter, som er selskapet som står bak releasen av cd og digital versjon. Lp kommer via Yellow Snow Records. 

Skiva@Spotify

Sakset fra presseskrivet: "Alle instrumenter blir spilt av Svein, unntatt trommer på enkelte låter. Disse blir  spilt av Bjørn Dugstad Rønnow fra Borknagar/Cadaver, og Erik Lillehagen.

Schwein er Svein Solbergs soloprosjekt. Etter å ha spilt gitar, trommer og vært komponist i legendariske norske punk- og rockband som Kaare&Partiet, Russian Amcar Club og Schweinhund, bestemte han seg i 2019 for at nå er tiden inne for å gjøre ting selv.

Svein Solberg har også lang erfaring som studiotekniker for band som Jokke & Valentinerne, Raga Rockers, Dum Dum Boys, Backstreet Girls. De siste 20 årene har han turnert verden rundt som livetekniker for blant annet Satyricon og Dimmu Borgir. I denne sammenhengen må man absolutt ikke glemme Svein's rolle i Satyricon`s roadmovie Roadkill Extravaganza, og at han vant trommeaudition for legendariske Spinal Tap. Han er fortsatt i live og kan snart oppleves live!"

Når Schwein drar ut og underholder på scenen, består livebandet av:

 • Steinar Gundersen (Satyricon), gitar
 • Tord Statle Larsen (Fight the Fight), gitar
 • Bjørn D. Rønnow (Borknagar, Cadaver), trommer
 • Eirik Solberg, keyboard
 • Svein Solberg, vokal

Schwein: "Alle grafer tilsier at temperaturen på jorden stiger. Ørkenen sprer seg og det er ekstremtørke år etter år. Endringene som skal til for å få temperaturen på jorden til å gå ned, går alt for sakte og jeg tenker mye på fremtiden til de unge. Som far og bestefar er jeg veldig bekymret og siden trenden ikke flater ut så jeg meg nødt til å lage sangen Human Bacon. Flere av sangene på Bizzerheit handler om aktuelle temaer som for eksempel stormingen av Capitol Hill, hordementalitet og crazy maktstrukturer."

Selv likte jeg veldig godt det nedstemte og personlige følelsen på 'The Spilt' og 'Power Structure' .

Tracklist:

 1. Yeah Yeah
 2. Love the Hate
 3. Capitol Hill
 4. The End
 5. Power Structure
 6. Human Bacon
 7. My X is a Bitch
 8. American Idiots
 9. The Split

Schwein 21