Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Se opp for gjenferd ...

av yngve

Gjenferd 24

Gufs og kulde, musikk inspirert av 70-tallet, framført av unge menn.

Gjenferd@Facebook

Den 10. mai slipper vi vår selvtitulerte debutplate på Apollon Records" forteller Samuel på vegne av bandet. Musikken drar meg mot det jeg likte i oppveksten, med progressiv hardrock i myk innpakning, og med et hederlig forsøk på å gjenskape ett av de mest spennende tiårene i musikkens verden for min del, 70-tallet.

Det har kommet et par singler fra skiva, de sjekker du ut under her. De har denne 70-tallsånden, som banda fra den gang drev med, og som de krydret med det de vokste opp med i tiåret før. Mashup-en vi hører i 2024 fungerer glimrende. Behagelig, flytende, og en del av en ganske stor bølge vi har sett i de senere år. Det er liksom ikke feil med et Deep Purple-driv med Hammond på topp :).

"Bandet henter inspirasjon fra den tunge rockens barndom da hammondorgler og vegger med gitarforsterkere dominerte scenene. Lange kvelder med bråking, obskure 70-tallsplater og rigging av alt for tung Fender Rhodes har resultert i et album som er en sonisk eksplosjon av seige og hardtslående riff, elektrisk støy og idiotisk catchy vokalharmonier."

Bandet teller medlemmer fra blant annet Kryptograf, Edvard Borneo og Metusalem, og tidligere bassist i SKAAR. Presseskrivet noterer for fans av Black Sabbath, Motorpsycho, Uncle Acid and the Deadbeats og Uriah Heep.

  • Jakob Særvoll keyboard og vokal
  • Vegard Bachmann Strand gitar og vokal
  • Samuel Robson Gardner bass
  • Sivert Kleiven Larsen trommer og vokal