Banner Heavymetalno 23september2022 Summermetalfest Update

Seasons Of The Wolf "Anthology"

av yngve

404785Selskap: Witches Brew Records/Iron Shield Records/PURE STEEL

Release: 14.03.14

Det verste jeg får som anmelder er doble utgivelser med gammelt materiale fra et kultband.

Var ikke det en herlig åpning? Men det er mye å tygge på, og mye å sette seg inn i om man skal formidle korrekt og gi bandet den oppmerksomheten de fortjener. Seasons Of The Wolf har jeg anmeldt før, og det var helt tilbake på slutten av 90-tallet jeg fikk hint om denne gjengen fra den gang redaktør for nettmagazinet Beat the Blizzard, Blisten. Jeg ble ikke helt venner med de den gang, men gir de gjerne en sjanse til.

Denne gangen er det opptak fra 88 til 91 som er utgitt på cd, og hvor alt kun har vært tilgjengelig på kassett før. Jeg har egentlig kun hørt et par av utgivelsene, men ikke disse. Her snakker vi sykt bra Us-metal i stil med Warlord og tidlige Savatage. Savatage er også nevnt som referanse, og det er helt klart på sin plass.

Seasons Of The Wolf@Facebook

Bandet bruker tangentene veldig bra, en litt psykedelisk touch er av og tilstedeværende, og selv om de ikke har mye av akkurat denne formen, er synthen en sterk grunn til at ulvene låter som sært og spesielt som de gjør. Det og vokalen. Vokalen er kanonbra, om du da setter pris på en litt småskeiv men sterk renvokal som ligger i (nok en gang) tidlige Savatage-land. Presseskrivet forfekter også en liket med David Wayne fra Metal Church (Rip), og det stemmer forsåvidt, men siden musikken er såpass langt unna metalkirken, er det vanskelig å høre denne sammenligningen.

Begge disse skivene er fullspekket av kvalitetsmetal, hvor en progressiv vibb ligger og jobber under hele tiden, og hvor en atmosfærisk stemning gjør at bandet ikke ligner på noen andre. De har noe helt spesielt over seg, og er du fan av Savatages første skiver, Warlord og generelt litt eldre Us-metal, dra inn disse, du kommer helt sikkert til å finne mye gull her.

Dette er mye bedre enn jeg husker skivene var, disse to cd-ene skal rett i hylla, og slipper da resirkuleringsspøkelset :)

8/10

Tracklist:

CD 1:

 1. Crash Landing 
 2. Centuries of Pain
 3. Hells Fire & Brimstone 
 4. October 
 5. Death Wish 
 6. Nocturnal Revelation No. 1
 7. Against the World 
 8. Last Goodbyes
 9. dlroW ehT tsniagA 

Cd II:

 1. The Blood Tree 
 2. Against the Wall 
 3. Far from the Light 
 4. Master Plan 
 5. Carry On 
 6. Computer Automated Death (C.A.D.) 
 7. Makes No Difference 
 8. Call of the Wild 
 9. The Coven