Rockforums B 80x500 210525 Heavymetal No Bannerannonse Kg2022 80x500px

Secret Chapter "Chapter One"

av arni sørlie

Secret Chapter 20Selskap: Crime Records

Release: 18.10.19

Norsk flott heavy i verdensklasse!

Secret Chapter fra Telemark slapp for en tid siden denne godt over snittet-platen, men når studioet som er brukt er Sonic Temple Train Studios, og Andy LaRocque styrer spakene…say no more hva produksjon angår!

Bandet har helt klart en forkjærlighet for den eldre hardrock- og heavyscenen, men det låter utrolig friskt og passer godt inn i det moderne markedet.

Secret Chapter@Facebook

Rent låtmessig er det vel ikke akkurat innovasjon og nytenkning, men dra til sides for en framføring! Babtized in Extasy åpner ballet med pådriv og catchy licks i all seksjoner, og allerede her får vokalen satt sitt fottrykk. Ja, la oss ta vokalen med en gang så er der gjort. Ole Aleksander Wangenius har en sjeldent bra stemme, og han rekker nok over flere oktaver og viser en stemmeprakt mange i sjangeren nok misunner mer enn litt? Noen har kanskje sett han på tv i The Voice? Kanskje flere ganger?

Musikalsk er det mye som minner om andre, og en klar sammenligning er helt klart Tnt. Mang en låt har mye som får tankerekkene over på nettopp de. Ronnie hadde nok ville lånt et riff og to av Secret Chapter ja…he-he. Javisst, de covrer Everyone`s a Star som bonusspor.

Fra pådriv til sleipere saker som Show Me The Road, via Human Sentipede, som kunne vært et spor på Blodbounds 'Stormborn'-plate, til en Priest fra Painkiller. Ikke for å måle på noen måte, mer for å prøve å beskrive hvor de ligger i det musikalske landskap. Secret Chapter har uansett noe som gjør dem til nettopp Secret Chapter, og hvis ikke dette tar av så melder jeg meg ut. Noen plater oser professjonalitet, og dette er absolutt en av dem! Så enormt gjennomført på alle plan.

Sin Zity er kanskje platens hit med sitt refreng og partyfaktor, men også her er referansene til andre band ganske store. Tenker da på Absolute Steel. Tross mange tilnærminger har de som sagt en frisk energi og masse luft, men trøkk, i produksjonen. Dette sammen med instrumentalisering på ekstremt høyt nivå gjør at jeg finner platen svært gjeldende.

For fans av Tnt, Absolute Steel, Hammerfall, Helloween, Big City etc. 

Gladheavy deluxe, intet mer intet mindre!

7,5/10

Tracklist:

 1. Baptized In Ecstasy
 2. Show Me The Road
 3. Human Centipede
 4. One Night Ain't Enough
 5. Heavy Metal Love Affair
 6. The Great Escape
 7. Sin City
 8. Introspection
 9. Enemy Inside
 10. Blaze
 11. Heavy Metal Love Affair (Radio Edit)
 12. Everyone’s Star (Bonus)