C342cd6b 0dc1 45aa B22a D3aa66cbb9e5 Rockman Hm 2024 500x80 Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80 Mt Reklame Banner 032353

Seigmen (Tønsberg, 16.12.17)

av heavymetal.no

 Dsc0328 Seigmen, Tons Of Rock 2015Edit; sjekk kommentarfelt under, tusen takk for tips Annie! :)

***
Tekst
: Katarina 

(Det ble dessverre ikke knipset denne kvelden, men jeg fisker fram et flott bilde Jørgen Freim tok under bandets opptreden på Tons Of Rock for et par år siden - Yj).

Hva er det som gjør at folk i alle aldre og på kryss og tvers av sjangerpreferanser valfarter til Tønsberg når Seigmen spiller rett før jul? Svaret er: fem menn som alltid leverer kvalitet og som lever av å dra publikum med seg inn i deres verden.

Det var stinn brakke og god stemning på Støperiet i Tønsberg by denne lørdagen. Det er alltid knyttet stor spenning til hva Seigmen-gutta gjør når de spiller på hjemmebane: hva gjør de denne kvelden som gjør dette minneverdig for tønsbergenserne? Svaret er som mange spekulerte i; Radiowaves.

Seigmen@Facebook

Kvelden sparkes i gang med Performance Alpha fra nettopp Radiowaves-skiva, og setter standarden for kvelden. Spredd utover settet får publikum en god dose med låter fra skiva som i år feirer sitt 20-årsjubileum. Dette blir spesielt godt mottatt av tilreisende fra blant annet Tyskland, som får sin våte drøm oppfylt etter jubelen å dømme. Til tross for en lang turné med Enola, får publikum denne kvelden noen av høydepunktene med blant annet I Mitt Hus. De velkjente låtene som Slaver Av Solen, Fra X Til Døden og Døderlein kommer som perler på en snor. Allsangen står i taket på Støperiet hele kvelden. 

Bandet stopper opp for å dele nyheten om at de i dag har mottatt Årets Kulturpris i Tønsberg, noe som tilfører mer bensin på bålet av applaus og jubel. Alex drar sine godt kjente positurer med sine lange lemmer som bare han kan gjennom kvelden. Han vet å skape perfekte vinkler som gjør hvilken som helst fotograf yr. Lyssettingen er hele tiden med på å dra fokuset til de velkjente silhuettene på scenen. 

På slutten av kvelden får Marius scenen for seg selv for å framføre sin anerkjente Agnus Dei til stor begeistring for publikum. Det er ikke uten grunn at han nå gjør karrière på Den Norske Operaen! God og klokkerein lyd satte prikken over i-en, all ros til Seigmens egen lydmann Lorry for dette. 

Som om ikke Tønsberg hadde fått nok overraskelser denne kvelden, kom det noe uventet: Dan Heide fra Zeromancer blir introdusert, og sammen drar alle gutta i gang Dråben.

Alt i alt kan denne lørdagskvelden oppsummeres som en maktdemonstrasjon som nok en gang understreker hvorfor Seigmen var med på å redefinere standarden for hva et liveshow burde være langt utenfor Norges grenser på 90-tallet. Seigmen er i seg selv et kvalitetsstempel. Takk for et etterlengtet avbrekk fra julestria av dimensjoner!