210525 Heavymetal No Bannerannonse Kg2022 80x500px

Shining "International Blackjazz Society"

av yngve

International Blackjazz Society 35075229 FrntlRelease: 26.10.15

Selskap: Spinefarm

Dette bandet skremmer meg. 

Ikke er det lett å høre seg opp på et nytt album fra norske Shining, ei heller er det lett å overse det faktum at det de slipper er og blir kvalitetssikret. Selvfølgelig kan det være smak og behag inne i bildet, men lytter du med et åpent sinn, vokser dette godt om du lar det få lov.

Jeg har også problemer med å ordlegge meg, for jeg er ikke en av de som tilber Shining. Jeg liker bandet, men har ikke oppdaget det mange andre har, de som genierklærer gjengen. Jeg er kanskje litt på tynn is når saksofonen radbrekkes, eller brukes av et geni, hva vet jeg, men når det bråker som verst er det bare grusomt. 

Det jeg liker er disse industrielle riffene, partiene som maler og knuser, og jeg liker vokalen. Så jeg har et ok utgangspunkt for å lytte meg opp på et slikt album, men jeg har altså litt fordommer i forhold til dette blåseinstrumentet, som i mine ører veldig ofte ikke funker i streit bruk, og da spesielt ikke når det blir for mye kunstjazzbråk.

Shining@Facebook

Låtene er som det pleier å være med Shining, det er et slør av noe grått og industrielt over det hele, man får nesten følelsen av at dette er et band som kan sammenlignes med en by hvor asfalt og svevestøv regjerer, man får denne smaken i munnen. Og det er ikke negativt ment, det er et pluss, å framprovosere slike indre bilder. 

Skiva fikk garantert ikke nok runder her, og jeg mistenker at denne trenger en del mer enn de fleste utgivelser. Siden jeg hamres full av skiver er det vanskelig å lytte som fan, å la den få det fokuset den trenger for å overbevise meg. Hvem vet, om jeg hadde sluttet å jobbe med Hmno, og bare lyttet på det jeg ville, og fokusert tungt på denne? Kanskje jeg virkelig hadde fått anledning til å dechiffrere Shinings musikk? 

Dette er absolutt et album jeg vet vil please fansen, og den fortjener sikkert alle toppkarakterene den får, men jeg er litt på sidelinjen ennå. Den får en syver, om den er sterk eller svak tør jeg ikke å si ennå, men jeg personlig vil ikke dra det mer opp, eller ned.

7/10

Tracklist:

  1. Admittance
  2. Last Stand
  3. Burn It All
  4. Last Day
  5. Thousand Eyes 
  6. House Of Warship
  7. House Of Control
  8. Church Of Endurance
  9. Need