Rockman Hm 2024 500x80 Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Silent Knight "Full Force"

av yngve

Silent Knight 22Selskap: SAOL/Cmm Gmbh

Release: 23.09.22

Vel, trenger verden utdatert powermetal?

Jeg vet ikke, jeg synes kanskje denne stilen i denne formen var ferdig for en del år tilbake. Men vi skriver 2022, og her stiller australske Silent Knight (passer nesten bra i jula) med erketypisk og velspilt powermetal. 

Silent Knight@Linktree

Som sagt er dette velspilt, vokalen er enormt bra i sin sjanger, bandet ellers spiller på og drar i gang soloer, rioff og rytmer som virkelig holder et høyt nivå. Det er da litt opp til deg om du svelger unna når denne formen for metal havner i sfæren. jeg blir mett på dette for mange år siden, og slikt sett vil jeg kanskje si at Silent Knight er litt forfriskende i dag, der powermetal ala dette ikke flyter over på markedet. 

De er tidvis ganske røffe, noe kan minne om Us-metal, som på låten jeg fant å være sterkest, Into Oblivion. Men stort sett er det etter boka-powermetal. Du blir ikke skuffet om du liker sjangeren, det er absolutt et bra album slikt sett, det koker bare ned til hva du liker. Det er en del Guardians Of Time her, så en pekepinn er herved overlevert. 

Silent Knight startet opp i 2009, og dette er etter det jeg finner ut deres tredje album. 

Karakteren er litt høyere enn hva jeg ville gitt kun basert på hva jeg fikk ut av skive, objektivt er det bra innsats, så sekseren kan med letthet forsvares. Liker du stilen er kanskje både 1 og 2 poeng påkrevd på toppen av min sum.

6/10

Tracklist:

  1. Blood In The Water
  2. Full Force
  3. The Last Candle Burns
  4. Dark & Mysterious Times
  5. Screaming Eagle
  6. Into Oblivion
  7. Awakening
  8. Create A New World