Karmøygeddon 24

Skånnråkk "LSD på SFO"

av yngve

Skånnråkk 18Selskap: Private

Release: 11.05.18

Sprø-rockerne er tilbake, og det er ikke bedring i sikte.

Skånnråkk@Facebook

Dette er tidvis i grenselandet på hva jeg dekker, men det er samtidig nok krutt og galskap til at det glir inn mellom dørstokkene her i huset. 

Jeg fikk en tidlig versjon, eller en litt intern versjon, hvor låtene ikke var i samme rekkefølge som på den ferdige utgivelsen, derfor ble det litt kinkig å henvise til de forskjellige låtene. Men jeg er alltid ute etter helheten om det er mulig, og den er jo den samme ;).

Skiva på det jevne er nok ikke helt der at jeg heiser flagget til topps, men enkelte spor var veldig bra. Thunderdick var kanskje den mest heavy greia de hadde, og den fløt fett. Spesielt etter denne Sopranos-introen (som jeg har notert som Crystal Beth, men som på skiva heter Weinstein). 

Denne gjengen karakteriserer jeg nok som gladrockere med en sprø flis i fingeren, de er veldig spillekåte, flinke og sprer mye kos. Sjangermessig dog er de kanskje litt snille for meg, som på Shitty Fingers, eller den svært poppete Someone Who Loves You. Shitty rocka godt, mens Someone bare ble flaut radiovennlig. Motsetningen kommer med den punkete og rebelske Showered, Shat and Shaved, og det er nok her bandet tjener eller taper mest; de er veldig bredbeinte i stil - og det er noen ganger i overkant her på LSD på SFO.

Sekseren er der, basert på de adjektivene jeg nevnte tidligere; de er flinke, og de mestrer mange stiler. Men, det spriker nok litt mye til at jeg tror de faller ned på et publikum. Jeg er litt usikker på hvilket marked de skal prøve seg på. Den tunge visesangen Bayer Og Dajer, som synges på dansk, gjør ikke det hele lettere å komme i mål med. Det er her det begynner å bli vanskelig å finne ut balansen, hvor stor andel seriøsitet og tull det er.

Mulig dette bandet gjør det de vil, har det gøy, spiller konserter og sprer glede. Det er av og til en like grei ambisjon det.

Så, sekseren er der, men om jeg hadde vektlagt stilspriket og egen smak litt mer, hadde nok den havnet et hakk tilbake.

6/10

Tracklist:

  1. Weinstein
  2. Thunderdick
  3. Someone to love you
  4. That's a good idea man
  5. Cuz I'm a man
  6. Shitty Fingers
  7. Crystal Beth
  8. Showered, Shat and Shaved
  9. Bayer og Dajer
  10. Baby