Karmøygeddon 24

Slaves To Fashion feirer metal og rock

av yngve

Siste bit av puslespillet til bandet er i havn.

20 år med metal i én og samme låt

"Haugesundsbandet Slaves To Fashion har i 2020 gitt ut én ny låt hver måned som er inspirert av og hyller ulike tidsepoker og undersjangrer i heavy metal-sjangerens historie. Til sammen vil låtene utgjøre konseptalbumet The History of Heavy Metal, og bandet gir nå ut den tiende og avsluttende låten i albumprosjektet.

Too Close (to See Clearly) tar for seg de siste 20 årene med metal, med viktige undersjangrer som symfonisk metal, folk metal og, ikke minst, ulike former for metalcore. Flere mer eksotiske sjangrer, som for eksempel blackgaze og den japanske kawaii metal, er også representert i den fire minutter lange låten."

Slaves 20

***

Nyhet fra 30.10.20:

Les mer om konseptet til bandet nedover i nyhetene her.

"Den nye singelen The NU Wine representere Nu metal, den alternative sjangeren som kombinerte heavy metal med sjangrer som blant annet rap, hip-hop, grunge og industriell rock. Sjangeren ble omstridt blant den tradisjonelle metalfansen, men band som Korn, Limp Bizkit og Linkin Park gjorde den svært populær rundt årtusenskiftet."

***

Nyhet fra 01.10.20:

Powermetal står på menyen.

Bandet Slaves To Fashion leverer en ny låt hver måned i 2020, som samlet utgjør et kommende album; 'The History Of Heavy Metal'. Nå er turen kommet til powermetal.

"Den nye singelen, The Power of Metal, representerer power metal, sjangeren som kombinerer raskt tempo, fengende melodier og tekster om riddere og drager fra en svunnen tid. Sjangeren økte i popularitet i Europa på 1990-tallet som en reaksjon på grønsj og alternative metal.

The Power of Metal er mikset av Tommy Hansen, som produserte de to klassiske Keeper of the Seven Keys-albumene til tyske Helloween på 80-tallet. Låten er mastret av Mika Jussila (Nightwish).

Slaves 20

***

Bandets nye låt, The Evergrowing Tree (Part II), representerer ulike former for alternativ metal som ble populære i første halvdel av 1990-tallet. I kjølvannet av grungens gjennombrudd stod suksessrike band som Pantera, Rage Against The Machine og Ministry i bresjen for undersjangrer som groove-, rap- og industrialmetal, men også stoner-, sludge- og dronemetal var alternative metalsjangrer som ble utviklet i denne perioden."

***

Nyhet fra 03.09.20:

Progressiv metal er fokus.

"Bandets nye låt The Evergrowing Tree (Part I) representerer progressive metal, sjangeren som kombinerte progrocken fra 70-tallet med heavy metal fra 80-tallet. Progressive metal slo gjennom med band som Queensrÿche og Dream Theater tidlig på 90-tallet og har siden tatt mange retninger.  Part II og III kommer ut de neste to ukene."

Slaves To Fashion   The Evergrowing Tree

***

Nyhet fra 24.07.20:

Slaves To Fashion 20

I rekken av sjangere er det grungen som står for tur. Etter 70-talls. klassisk metal. thrash, extremmetal og glamrock, er det altså grungen som skal presenteres i Slaves To Fashions drakt.

Du hører de andre under her, eller på bandets hjemmeside, klikk HER .

Bandet gir i 2020 ut én ny låt hver måned som er inspirert av og hyller ulike tidsepoker og undersjangrer i sjangerens historie. Til sammen blir disse låtene til konseptalbumet The History of Heavy Metal, som kommer ut i desember."

"Bandets nye singel representerer den omstridte sjangeren grunge, som endret den tyngre delen av musikkverden på begynnelsen av 1990-tallet med sitt nedstrippede lydbilde, hverdagslige image og sine innadvendte og angstfulle tekster. Sjangeren er derfor omdiskutert blant metalfans, men flere av bandene har sjangertrekk som gjør at de tydelig hører hjemme i metalhistorien. Garden of Chains er særlig inspirert av to av de tyngre blant disse, nemlig Alice In Chains og Soundgarden.

På låten deltar gjestene Geir Thorstensen og Ole Øvstedal (begge fra Spirits of the Dead) på henholdsvis trommer og lead gitar, mens Mads Pedersen returnerer på vokal."

***

Nyhet fra 28.06.20:

Uten Navn

Bilde, video-screenshot.

Extremmetallen står for tur:

"Medleyen starter med den raske speed metal, før den svinger innom den sakte og dystre doom metal, den aggressive og mørke death metal, den anarkistiske, ville og korte Grind To The Core, før den avsluttes med old school norsk black metal.

Slaves To Fashion@Facebook

Expressions of Extremity:

  • Speed of Light
  • At the Gates of Doom
  • Scent of Death
  • Grind to the Core
  • Black Knights of Northern Darkness

"Neste låt i serien kommer ut i juli. Da tar bandet turen til Seattle."

***

Nyhet fra mai:

I rekken av sjangere som feires, har vi kommet til thrashen. Og det er ikke hvem som helst som har mikset låten :).

"Thrash of the Titans representerer thrash metal i albumprosjektet The History of Heavy Metal En veldig kul ting med denne låten er at den er mikset av Flemming Rasmussen, som produserte de klassiske Metallica-albumene på 80-tallet!"

Og for å minne dere på prosjektet til gjengen: "Haugesundsbandet slipper en låt hver måned i 2020, som er ...inspirert av og hyller ulike tidsepoker og undersjangere i sjangerens historie. Til sammen blir dette albumet The History of Heavy Metal, som kommer ut i desember."

ggggg

Slaves Of Fashion 20 Thrash

***

Nyhet fra 24.04.20:

Denne gangen er det glamrock/-metal som skal feires.

"Låten Sex, Drugs & Rock 'N' Roll representer den kontroversielle sjangeren glam metal, også kalt hair metal, som var populær på 1980-tallet. Låten er mikset av Beau Hill, som produserte flere album og hits for blant annet Warrant, Winger, Europe og Twisted Sister."

I mai kommer det ny låt, da er det thrash metal som står på planen :). Alt samle på skiva 'The History Of Heavy Metal', som dukker opp i desember.

***

Nyhet fra 02.04.20:

Ny låt fra bandet, som hyller metal- og rockehistorien.

Dette er Haugesundsbandets andre singel i albumprosjektet The History of Heavy Metal. Låten  heter The Priest of Maidenhead, og "...representerer perioden tidlig på 1980-tallet da New Wave of British Heavy Metal virkelig etablerte heavy metal som en egen sjanger og subkultur. Låten er derfor sterkt inspirert av de legendariske metalbandene Iron Maiden, Judas Priest og Motörhead.

The Priest of Maidenhead bidrar gjestene Mads Pedersen på vokal, Daniel Palmqvist på lead gitar og Bernt Jansen (Artch, Wig Wam) på bass."

Coveret er laget av Dimitar Nikolov.

Slaves Of Fashion 20

***

Nyhet fra 27.02.20:

Og da snakker vi 50 år med heavy metal!

Haugesundsbandet slipper en låt hver måned i 2020, som er "...inspirert av og hyller ulike tidsepoker og undersjangrer i sjangerens historie. Til sammen blir dette albumet The History of Heavy Metal, som kommer ut i desember."

Først ut var låten 1970, som kom ut for fjorten dager siden, "...på dagen 50 år etter at Black Sabbath gav ut sitt banebrytende debutalbum. Låten hyller musikken og bandene fra 1970; Black Sabbath, Deep Purple og Led Zeppelin."

Slaves To Fashion@Facebook

Slaves To Fashion 20