Kilanerin-a_war_against_the_world-add_kort-500-opt

Sorrows Path "Touching Infinity"

av arni sørlie

Sorrows PathSelskap: Iron Shield Rec./PURE STEEL 

Release: 22.09.17

Solid progga doom fra Hellas!

Sorrows Path startet i 1993, ga ut et par demoer på midten av 90-tallet, men måtte ta pause grunnet gründer og gitarist Kostas hadde en alvorlig motorsykkelulykke. I 2005 var de tilbake, og det har blitt et par slipp siden. Nå er de ute med Touching Infinity, og med det presenterer de fet progressiv doom i verdensklasse!

Du verden så kjekt å få et så interessant band i spilleren. Selv er jeg svært glad i doom med ren vokal og tunge grooves. Solitude Aeturnus og Candlemass er på palleplass, og det som drar Sorrows Path opp blant dem, og gir en ny giv til min hig etter doom, er de progressive elementene. Vi snakker ikke doom som i Winter, Conan, Funeral…etc, men litt mer pådriv og energi. Mange ville kanskje gått så langt og sagt at det var progressiv metal, og utelatt doombiten? Og bare så det er nevnt; det er ikke ihjelprogga, man må ikke ha kalkulator for å finne takt og eneren. Mye er bygget opp rundt råtøffe riff, med Angelos egne vokal linjer på topp. Det er sånne band som gjør musikk interessant. Man får så mye, og ørene oppdager og hører nye ting gang på gang. 

Sorrows Path@Facebook

Melodiøsiteten over det hele skal de ha ekstra pluss for, og stemningen de treffer platen gjennom, det er helhet å spore her! Leneh er verdt en lytt for de som liker trommisser som leker og progger seg litt. På My Chosen God får man litt mer tradisjonelle vibber der det er rolig og rent, men brekkes av litt blytung riffing og litt growl. Flott det, å ha med litt growl som effekt. Min favoritt ble nok kanskje Metaphysical Songmed sitt seige driv og den litt teatralske feelen. Beauty kan også nevnes, for her liker jeg godt alt småplukket på gitarene som ligge bak og fyller. Dette hører man mang en plass, men ekstra uthevet her. 

Tenk deg Solitude Aeturnus og Candlemass mikset med Nevermore og våre egne Communic..ja, høres ikke det fett ut? Gi dette en lytt og finn det ut!

9/10

Tracklist:

  1. Intro to Infinity
  2. Fantasies Will Never Die
  3. Leneh
  4. My Chosen God
  5. Metaphysical Song
  6. The Subconscious
  7. Beauty
  8. Forgiveness
  9. Revival of Feminine Grandeur
  10. Touching Infinity