Karmøygeddon 24 Paradogmata Ad Hmno 500x80

Southern Discomfort 2016 slipper band

av yngve

Destroyer666 Destroyer 666 Live 06Dagens slipp er fra Australia, og er mørkt.

Bilde: © Deströyer 666

Pressemelding: "Ingen ringere enn det australske black-/thrashbandet Deströyer 666 skal headline lørdagen på Kick!! Bandet, som i utgangspunktet ble startet opp som et soloprosjekt av KK. Warslut i 1994, oppfattes nå som et kultband rundt i verden. De har turnert i Australia, Amerika og Europa flere ganger, og i almanakken har de krysset av datoer for spillejobber i lang tid fremover."

Lineup så langt

  • Art Of Deception
  • Chrome Division
  • Deströyer 666
  • Impalers
  • In The Woods...
  • Maat
  • Rendezvous Point
  • Septekh 
  • Tranqidiots
  • Vreid

***

Nyhet fra 22.06.16:

Festivalen slipper fredagens headliner nå ikveld.

Det er lokalbandet In The Woods... som skal toppe Kick Scene denne septemberkvelden, og med det vil vi for første gang siden avskjedskonserten på Caledonien oppleve låter som 'Yearning the Seeds of a New Dimension' og 'Heart of the Ages' på en Kristiansandsscene. 

Bilde, In The Woods...@rehersal, fotograf: Sylvia Cyza

Pressemelding: 

"Når vi i år endelig offentliggjør første headliner, er vi litt ekstra stolte når vi kan fortelle at det endatil er et band med lokal forankring! In The Woods... bør klinge velkjent i mange ører, i hvert fall hos dem som var innom metalscenen på 90-tallet. Bandets fødsel fant sted i 1991, sjangeren var death metal og navnet var Green Carnation. Men når hovedkomponist og gitarist Tchort forlot bandet til fordel for Emperor, skiftet bandet navn, og musikalsk stil - In The Woods... ble et eksperimentelt og progressivt ekstremmetalband.

Frem til 2000 rakk de å slippe 3 fullengdere, ett samlealbum og en hel del singler og demoer. Debutalbumet HEart of the Ages ble hyllet som ett av de beste debutalbumene innen metal på den tiden! (I 2003 ble det også gitt ut et livealbum fra en konsert gjort på Caledonien i Kristiansand noen år før).

13315749 10153454125881541 2751604586026864563 N

Men så var det slutt.

Bandet gikk i dvale i mange år.

Men mange fulgte årvåkent og spent med når nyhetene om at det igjen var aktivitet i leiren kom oss for ørene (som Heavymetal.no var først ute med å melde i 2014 :) Les nyhet HER - Yj). Fra originalbesetning finner vi både Anders Kobro (trommer) og begge Botteri-brødrene (gitar og bass). Nye fjes i bandet er James Fogerty (vokal, keyboard og gitar) og Corey (Kåre Andre) Sletteberg (gitar). 

In The Woods... debuterte live med den nye besetningen på Blastfest i fjor. I august drar de på Europaturne, og i september er de ute med et nytt album! I skrivende stund har de nettopp kommet hjem fra Belgia og Graspop Metal Meeting, hvor de vant……"

Vi kan nesten ikke vente med å høre gutta live her i hjembyen!!"

Link til Graspopkonserten finner du HER .

***
Nyhet fra 20.06.16:

Festivalen kjører kickoff 27. august på Onkel Aksel i Kristiansand, her er de to banda som skal underholde:

Vingulmork og Vorbid.

Vingulmork er et svart band fra Oslo, de fortalte meg i et nylig intervju at de er "... leverandører av usminket kompromissløs norsk blackthrash" og at et liveshow med Vingulmork skal "...kjennes på kroppen som et velplassert slag i nyrene." Om du er redd for at det blir for black metal, henviser jeg til et INTERVJU jeg gjorde med bandet som fikk overskriften 'Vingulmork, glimt i øyet heller enn liksminke'. Uansett tror jeg du får deg en hard tur, tør du å misse dette?

Vingulmork@Facebook

Bandet debuterte i fjor på Skiensselskapet Crime Records. Albumet, Chiaroscuro, ble anmeldt her på Heavymetal.no, les hele anmeldelsen HER.

Vorbid er et nytt og spennende band, thrash er greia og de spiller en fortreffelig variant også. Vi snakker sent 80- til mid 90-tall, hvor riff og melodier regjerer, og hvor man virkelig klarer å fange essensen til thrashen den gang. jeg har gått glipp av et par-tre konserter med bandet, men 27. august, om alt går etter planen, får jeg sjekket de ut på Onkel Aksel i Kristiansand. Der bør du også være.

Vorbid@Facebook

I min oppsummering av året 2015 trakk jeg fram bandet som noe å følge: "Band som har tilkommet og gjort noe som lukter skikkelig fett og som ikke velger de lettvinte veiene, retrobølger etc.? Fra mitt ståsted i Kristiansand ser jeg østover mot Arendal, og velger meg thrasherne i Vorbid som the moment for min del. Ikke er de bedre enn alle andre, ikke har de gjort noe som er helt utrolig, men de vekket noe i meg. Tre låter ligger på nett, de utgjør en demo. Første ut var totalt rå!, andre ikke så bra, men fortsatt veldig kul - og siste ut, Whitechapel Murders, måtte jeg et stykke inn i før jeg falt for låten. Det vitner om arrangeringsutfordringer, men at bandet virkelig har mye fett å skilte med. Dette bandet holder jeg et godt øye med! Heavymetal.no's one to watch med andre ord."

***

Nyhet fra 15.04.16:

Kristiansandsfestivalen slipper to navn i dag, et lokalt og et relativt stort norsk band.

Presseskriv: 

"Vreid  (Facebook) ble startet opp i en møkkakjeller (!) i Sogndal, og siden 2004 har de marsjert verden over med full kraft. Mer enn 500 konserter fordelt på 25 land og 3 kontinenter har satt sine tydelige spor, og bandet har opparbeidet seg et solid og godt rykte. Vreid debuterte med albumet Kraft i 2004, og er nå oppe i syv studioalbum. Etter de siste platene på engelsk, lager sogndalsbandet nå musikk på nynorsk, noe som har falt seg helt naturlig. De har holdt seg til metalsjangeren hele tiden, og fjorårets utgivelse, Sòlverv, er et absolutt rendyrka og tidløst svartmetall-album som har fått fantastisk omtale, og toppkarakterer i både nasjonal og internasjonal presse. Sågar ble albumet kalt fjorårets beste, fra flere hold. 

Vreid Promo 1

Høsten 2015 gjorde Vreid en omfattende Europaturne, og i påska var bandet på turne i Japan. 2016 blir nok et aktivt år for Sogndalsbrigaden, og de tar turen til Kristiansand og Southern DisComfort den 9. september!"

Tranqidiots (Facebook): "Vil ville ha enda et lokalt band på plass i år, så lørdag 10. september spiller Tranqidiots på klubbscenen! Folk som hard ord som eltepeis og gnurebukk i vokabularet kan kanskje få assosiasjoner til sånne når de ser logoen til Tranqidiots, de har nemlig kjørt inn en tresko! Men en naglebesatt en sådan. At det kanskje kan kjennes ut som å få en tresko i fleisen når man hører dem live er i hvert fall sikkert. Det virket i hvert fall sånn når de gjorde sin livedebut på Kick, i regi av et sykehustalkshow med tema friluftsterapi (!)  Men, vi mener selvsagt tresko i fleisen på en god måte!

Tranqidiots spiller nemlig sint og tung punkmetal hvor man hører mye prog. De siste månedene har lydbildet blitt både tyngre og mørkere. Tranqidiots ble mer eller mindre etablert i 2014, og det har vært noen utskiftninger. Pr. dags dato består bandet av tidligere medlemmer av band som Flying Crap, Evans Eleven, Gaz n'Go og Wicked view, for å nevne noen. Dette betyr at bandmedlemmene har mye liveerfaring selv om de med Tranqidiots kun har spilt 4-5 ganger live, foruten debuten på sykehustalkshowet. Vi håper disse gutta går i studio snart, og vi gleder oss til å høre dem på Southern DisComfort i år!"

12985460 1304553709560549 6062952140822593593 N

***

Nyhet fra 16.02.156:

Tre nye band kom på plass nå i kveld: 

Berlinbandet Maat spiller Egyptian death metal, sjekk låten under her. Med oppstart i 2009 er ikke bandet veldig gammelt, men det går i ganske habile løp, så det står ikke på kvalitet og kunnskap om hvordan man trakterer instrumentene. Og når det er snakk om Egyptian death metal er kanskje ikke sjokket stort når inspirasjoner hentes fra blant annet Nile?

Rendezvous Point progger ræva av deg med hjelp av selveste Baard Kolstad på trommer og en sprek madam (Gunn-Hilde) på bass, en rytmeseksjon som bærer det meste. Sjekk ut dette folkens, et svært spennende liveband!

Liker du din metal pakket inn i rock'n roll, er Chrome Divison muligens et godt valg. Med tidligere Susperia-vokalist Athera i spissen, kommer bandet til Kristiansand for å planke sin dirty doomsday rock'n roll til høsten. Og nytt album er vel i komminga om jeg ikke tar feil, kanskje det klaffer med Southern Discomfort?

***

Nyhet fra 09.02.16:

Tre band er på plass, Lena Moen er som vanlig knall og tipser Heavymetal.no.

Svensk, norsk og dansk, trioen band Lena tipser om her representerer Skandinavia. Alle er extreme, fra dødsthrash til, vel, thrash. 

Septekh Promo'pic 2

"Som årets første offentliggjøring av band til SDC 2016 , er det litt av en bukett vi overrekker dere! En skandinavisk sådan, bestående av Septekh (S), Art Of Deception (N) og Impalers (DK)."

Første band som presenteres er svenskene i Septekh, som har "...holdt på med sin death-/thrashmetal siden 2008, og beskriver seg som fueled by vintage sherry and depravity (!). Da er det vel klart at disse verken er, eller gjør som alle andre."

Septekh@Facebook

Septekh er visstnok et fyrig liveband, og sammenlignes med Aura Noir, Entombed, The Crown og Satyricon. Albumet Plan For World Domination har ifølge pressemeldingen høstet ".,..strålende anmeldelser, både innenfor og utenfor Sveriges grenser, og ut ifra denne plata har musikken blitt beskrevet som både blackened thrashmetal og death-/thrash'n roll. Dette blir et meget interessant og spennende møte når de sparker i gang festivalen på Kick den niende september i år."

***

11060913 909847072420536 6417437795554913541 NArt Of Deception har plutselig blitt et band vi kjenner godt til på Sørlandet, i fjor var de en del av lineup-en på Minor Discomfort, og nå nylig kjørte de gig i Kristiansand sammen med lokale Mental Disaster.

Art Of Deception@Facebook

"Rogalendingene, som har slått fra seg siden 2012, kjører fremdeles melodiøs ekstremmetal, og de henter elementer fra flere metalsjangere. Thrash’en er ikke vanskelig å høre! Mange livejobber har gjort at de tross sin unge alder fremstår som rutinerte og tighte på scenen.Vi gleder oss til gjensynet når de spiller på klubbscenen vår Onkel Aksel fredag 9. september."

***

Impalers Press PicOnkel Aksel, klubbscenen, lørdag 10. september, dansk thrash, brutal og hardtslående sådan.

"Dette er god gammel tysk 80-talls thrash, uten at bandet hverken er veteraner eller tyske. Impalers vant nettopp heavymetal.dk’s Danish metal album of the year med skiva God from the Machine, og er også nominert i same kategori til High Voltage Rock Awards!"

Impalers@Facebook

"Når man hører Impalers kan man blant annet trekke paralleller til band som Sodom, Kreator, Machine Head og Destruction. Tidligere har de gjestet festivaler som Copenhell, Metal Magic og Royal Metal Fest, for å nevne noen, og i år får Southern DisComfort besøk av bandet."