Tons Of Rock 2022 Rk Rockedame Heavymetal 580x80

Speed Limit "Anywhere We Dare"

av yngve

81 K9y Dm Til. Sl1200 Selskap: Pure Rock Records/PURE STEEL

Release: 06.10.17

Østerriksk hardrock uten de store toppene. Det er mer fett på det jevne, men det holder greit til en levlig karakter.

Dessverre ble det slik etter at skiva hadde gått litt, for selv om bandet spiller fett, at det har sine plusser, er det ikke et album jeg følte la igjen nok krutt til at jeg vurderer å plukke det opp igjen. Det gjelder svært mange utgivelser på dette selskapet, som spytter ut uhorvelige mengder musikk. Men, det er mange lyspunkter, og det er vel mer snakk om kunsten å sortere og lytte til man finner gullet.

Speed Limit@Facebook

Det Speed Limit har er en ok vokalist, og litt over snittet låter. Det er avgjørende for slike band at vokalen er der, for man kan lage svært bra låter i sjangeren hardrock, her med en del metal i sideflesket, men er ikke stemmen på plass er det nytteløst. Så der har de noe å komme med. Noen av refrengene er sterke, og hever flere av sangene.

Lyden er ok, men jeg synes nok dette elementet kunne ha vært bedre. Litt fyldigere trommer kanskje. Men låtene kommer greit fram i produksjonen, så ingen krise.

Og verdt å nevne er at gjengen er blant disse gamlingene, med oppstart i 84, utgivelser på midten/slutten av 80-tallet, en greie i 92 og comeback i 2010. Summert er det uansett bare ett i mengden som ikke vil velte noe eller tilføre så voldsomt.

6/10 (svak)

Tracklist:

 1. Anywhere We Dare
 2. Sober Truth
 3. Sweet Morphine
 4. No More Ace to Play
 5. Step out of the Line
 6. Sign of the Times
 7. Good Year for Bad Habits
 8. Retired Hero
 9. Bridges
 10. Dealing with Danger
 11. Affinity of Souls