Karmøygeddon 24

Spit Of Pestilence "Tombstone Massacre"

av yngve

1a76e9bb60da85f533fd4449a8369f7266231333Selskap: Privat

Release: 2015

Norsk extrem metal som har et lite stykke til mål. 

Spit Of Pestilence@Facebook

Men bandet synes jeg takler å finne sin stil bra, for de har en ganske kul miks av oldschool extrem metal og innstikk av noe litt nyere. Det er svarte saker her, og noe death, men måten de spiller på, arrangerer på, åpner lydbildet litt og får bandet til å treffe litt annerledes.

Vokalen er skrikete, en giftig sak som også tar turen ned til kjelleren av og til. En forsåvidt kul stemme, en vokal som absolutt har noe å komme med. Musikken er tung, som de sier selv, men også tuftet på noe teknisk, for det er en liten smak av avantgarde her. Tunge og melodiøse temaer som har en grunnmur av noe dystert.

Utover i førstelåten åpenbarer det seg noe ganske detaljerte saker, selv om det ikke er totalt kaos. det er samtidig et enkelt uttrykk, så Spit Of Pstilence sitter med noe som kanskje kan ende opp i noe om det bearbeides framover. Potensiale heter det. Alderen på gjengen er mellom 15 og 21, noe som, om de fortsetter sammen, er et pluss.

De tenker utenfor rammene, spiller du gjennom andrelåten for ex, får du servert ganske spreke arrangementer og musikk som utfordrer. Det er aldri feil. Og det som slo meg som veldig kult, er at alle instrumentene og vokalen har sitt å si, det er ikke noen som drar lasset mer enn andre. De jobber sammen, samlet, og hver for seg, og ender opp med musikk som høres gjennomtenkt ut. 

7/10

Tracklist:

  1. Cannibal
  2. A Victim of the Execution
  3. Derelict in Decay
  4. Tombstone Massacre
  5. Yersinia