H Madd

Spitefuel "Dreamworld Collapse"

av yngve

Spite Fuel CoverSelskap: MDD Records/CMM GMBH

Release: 27.04.18

Tyskerne lover mye med sitt andre album.

Et konseptalbum i fotsporene til de store kjempene innen den harde musikkscenen. Store ord. Hele presseskrivet er fullt av grandiose superlativer, og man blir litt oppgitt. Veldig ofte er det lurt å være litt moderat, spesielt når et album er bra, men at man ender opp med å bli litt skuffet OM man leser slike uttalelser. Jeg er flink på å holde meg unna slikt, men denne gangen måtte jeg, det fordi jeg ikke visste noe om bandet fra før. Og naturligvis, et presseskriv er jo ikke nødvendigvis bandets domene.

Spitefuel@Facebook

Bandet, og skiva, er rett og slett bare et ganske ordinært metalalbum/-band. En skje power, en del tung og klassisk metal, en vokalist som ikke helt overbeviser og en produksjon som trøkker, men som kanskje er litt glad i trommer. Sånn, det var det. 

Albumet varieres med instrumentaler, som ikke er uventet da det er et konseptalbum, et "...imponerende og følelsesladd verk." Vel, jeg sitter akkurat nå og hører på spor syv, Dreamworld Collapse, part 1, og fastslår at det er baktungt og at vokalen har en hel del å gå på. Utover det er musikken streit og ok, ingenting spesielt å se her folkens, det er over, bare å gå videre.

Jeg leste et par veldig bra anmeldelser av albumet i ettertid, så for all del, prove me wrong.

5/10

Tracklist:

 1. Prologue: 8389 A.D.
 2. Brick by Brick
 3. The Secret
 4. Ouverture: Inside the Sphere
 5. Dreamworld Collapse, Pt. I
 6. Interlude: The Funeral of Youth
 7. Dreamworld Collapse, Pt. II
 8. Iconic Failure
 9. Under Fire
 10. Brilliant White Lies
 11. Grave New World
 12. Epilogue: 8427 A.D.