Stage Of Reality "The Breathing Machines"

av yngve

Stage Of Reality The Breathing LargeSelskap: Nuvi Records/Red Cat 

Release: 13.10.14

Om det hadde vært innpakningen som hadde ligget til grunn for karakteren, hadde italienske Stage Of Reality hamstret mange høye summer.

Stage Of Reality@Facebook

Det er en fantastisk pakke; dvd-cover i digiformat, med ditto booklet og et kort som viste seg å være bevegelig og endte opp med å være en usb-stick. Hadde layouten til tekstene ligget til grunn for karakteren derimot, da hadde bandet fått stryk. det er ikke mulig å lese tekstene her. Grå fonter på en svart bakgrunn lokalisert inne i tynne store bokstaver. Om de har noe å melde på lyrikkfronten kan det altså være det samme.

Muskken er progressiv, ikke hardt, mer rockete. Men det er såpass progga at jeg lett klarte å følge med. Bandet er ganske ferskt, det var i fjor sommer at Andrea Neri bestemte seg for å starte opp Stage Of Reality. Andrea jobber også med å skrive musikk til både teater og tv, samt at han var gitarist på Blaze Bayleys Kings Of Metal-album.

Konseptet for albumet er inspirert av filmene/bøkene 1984 og Animal Farm, og spesielt sistnevnte er en personlig favoritt for meg. Det er ikke så lett å ense dette når skiva snurrer, men man hadde muligens hatt glede av å lese tekstene? Hæ?

Dette er et ok album for dere som liker prog som ikke er spastisk eller hard, her regjerer de lange, vakre tonene, progmetal/-rock på det jevne og alt med høy kvalitet. 

6,5/10

Tracklist:

  1. The Breathing Machines
  2. Shadows from the Past
  3. Good & Evil
  4. The Lies Box
  5. Five Senses
  6. Grey Man
  7. The Building
  8. Mindless
  9. Where Are We Going
  10. The Next Generation