Starblind "Dying Son"

av arni sørlie

12079678 10153739866971350 4813384491931283431 NSelskap: Pure Steel Records

Release: 04.12.15

Starblind slapp sitt første album sent i 2015, men det høres ut som de spilte det inn midt på 80-tallet. Ren og skjær heavy metal med spilleglede og nerve, men vil publikum ta dem imot, eller sverge til originalene Starblind uten sidestykke har hentet inspirasjon fra?

Starblind@Facebook

Dying Son er nok en plate man tar til hjertet, eller stempler som en kopi og lar gå forbi. Det er ikke ofte man hører inspirasjonene så klart, og ihvertfall ikke ofte at det er ETT band man gjennom hele platen tenker på, enten man vil eller ikke, nemlig Iron Maiden. Jepp, det er flust med riff, twin-leads, stemninger og rytmikk som er helt oppi Maidens tradisjonelle tralt, hvis man ser på Maiden fra tidlig 80-tall. Andre band har nok også inspirert, men de kommer ikke såååå klart frem som svenskene i Starblind!

Men, selv om Starblind har alt det instrumentale intakt, har de ingen Bruce bak mikrofonen. Heldigvis, for da hadde man til tider kanskje lurt på om noe faktisk er Maiden. Ja, så likt er noe av materialet rent musikalsk. 

Det er heldigvis Mike Stark som synger på Dying Son, og det er også det som for min del gjør Starblind til en interessant lytting, fremfor en opphørt affære. Mike har en mer US-feel over vokalen, og sammen med en litt røff og upolert produksjon, så er dette i mine ører tøft som bare tøffeste tøffe. 

For noen vil nok likheten og stilen bli for lik ting man har hørt før, men for noen, som meg, vil de ha en nerve i form av Mike som gjør dette til et friskt innslag. Flax for Starblind at jeg for tiden er litt mettet på Maiden, for da ble dette frisk og kjekt for ørekanalen. Personlig vil dette komme i spilleren en god del gjennom 2016, og skulle jeg gitt karakter på hva jeg personlig liker, hadde den blitt en prikk og to høyere.
Men, det faktum at verden har mange veldig gode og proffe band i denne sjangeren, så ville det vært litt tullet å gi høy karakter på dette produktet.

Jeg vil uansett anbefale alle som liker fengende heavy metal, the real oldschool way, med tilhørende kastarathyl og gitarløp til å skjekke det ut!!!

6,5/10

Tracklist:

  1. A Dying Son
  2.  Blood Red Skies
  3.  Firestone
  4.  The Man Of The Crowd
  5.  The Lighthouse
  6.  Sacrifice
  7.  Room 101
  8. The Land Of Seven Rivers Beyond the Sea