Tons Of Rock 2022 Rk Rockedame Heavymetal 580x80

Starblind "Never Seen Again"

av arni sørlie

Starblind 18Selskap: Pure Steel

Release: 24.11.17

Heavy metal på sitt beste fra våre naboer i Sverige!

Starblind er ute med sitt tredje album, Never Seen Again, men nytt denne runden er også vokalisten, Martin S. Olkerud. De to foregående platene, Darkest Horrors og Dying Son, er ikke gamle, 2014 og 2015, men mye har skjedd på disse 3-4 årene. Starblind er definitivt kommet for å bli!

Starblind@Facebook

På foregående plater er det litt skitnere uttrykk, og kanskje litt mer råhet. Spesielt i vokalen er det renset opp på Never Seen Again. Martin synger på nivå med de store, og ikke minst må det nevnes Bruce Dickinson. Det er en enorm tilnærming her, men ikke i stemme, den er Martin sin, dog melodilinjene er skikkelig Maiden. På den musikalske siden må det nok også nevnes Maiden, og da er det meste beskrevet, faktisk. Vi snakker plain heavy metal med deilig pådriv og fengende som fy. Egentlig kunne jeg bare skreve at hvis du mistet Maiden etter Brave New World, så er det Starblind du nå skal høre videre på. Ahh, der skrev jeg det jo. (Det er også ca alt som står i infoskrivet).

Starblind@www

Hva er det som skaper den flotte grooven på Never Seen Again? Jo, det må trommis Zakarias og bassist Daniel ta en del av æren for. Ikke at riffene og låtenes oppbygning står tilbake for noe, eller noen, men de har et fundament i drum & bass som konstant pumper et snaddent driv på det hele.

Tilbake til Maiden, hør på Eternally Bound, ha-ha, det er jo Maiden bare ikke Maiden. Det samme må nevnes på The Last Stand. Egentlig er det ikke så mye mer å si, for det kunne vært et Maiden-album dette, bare det er Starblind. Selvfølgelig er det elementer som er egne, da spesielt når de drar på og blir litt mer power, men helhetsinntrykket lander på forrige setning.

Så kommer spørsmålet, skal de få trekk for å gjøre en kopi, eller skal de få skryt for å greie å skape denne atmosfæren og dette Maiden-groovet? Personlig syns jeg dette var kjempekjekt og forfriskende da jeg er litt uthørt på Maiden. Uavhengig av hva man måtte mene er dette et strålende flott klassisk heavy metal-album, og det skal de saktens få kred for. Kos dere med denne episke heavy metalleren i sommervarmen, og ikke tenk så mye på likheter, bare nyt!

8,5/10

Tracklist:

  1. The Everlasting Dream of Flight
  2. The Shadow Out of Time
  3. Pride and Glory
  4. Eternally Bound
  5. Tears of a Soldier
  6. Never Seen Again
  7. Avarice (The Fourth Circle)
  8. Demon Rider
  9. Insanity and Genius
  10. The Last Stand