Karmøygeddon 23 B

Starkill "Virus Of The Mind"

av yngve

Virus Of The Mind Starkill 29154370 673194949 FrntSelskap: Century Media

Release; 22.10.14

Starkill er et band som kommer fra symfonisk svartmetal, men følte at de ikke utnyttet bandets fulle potensiale. Det er ihvertfall det jeg leste meg til i den generøse promoteksten som fulgte med filene fra Century Media.

Det JEG hører er et symfonisk extremmetalband, mulig de la igjen litt av det svarteste og teknifiserte seg? Ikke vet jeg, men Starkill er svært polert, extremt, aggressivt og melodisk på samme tid. Det appellerer ikke til meg, la oss få det unna med en gang. Det blir for heseblesende og pompøst. Samtidig har de ikke disse småspennende greie for eksempel Fleshgod Apocalyspe har, de har ikke noe som virkelig skiller de fra mengden. 

Men de er flinke, flinke som fjell, og de hamrer og spiller seg rett til ..fjells :). Men for meg blir det litt overkill, litt exttremronking. 

Starkill@Facebook

Vokalen er svart, i grenselandet til death, litt raspete, men bra. Lydbildet er som forventet stort, og bra, det instrumentale er på stell, riffing og rytmikk er til tider veldig brutalt og fett. Det er derfor egentlig dine egne preferanser som styrer. Verdsetter du masse utfordringer fra et band som durer på? Takler og liker du rett fram teknisk extremmetal med innspill fra polert black og thrash? Er dette noe for deg? Smak på klippet under.

De skal få en sekser, det fortjener de, mulig enda mer om man skal legge innsats til grunn, men når det ikke helt treffer meg, orker jeg ikke å heve karakteren ytterligere.

6/10

-

Tracklist:

  1. Be Dead Or Die
  2. Winter Desolation
  3. Breaking The Madness
  4. Virus Of The Mind
  5. Skyward 
  6. Before Hope Fades
  7. Into Destiny
  8. God Of This World
  9. My Catharsis
  10. Convergence