Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Steel Panther (Oslo, 24.01.20)

av yngve

Steel Panther 2 Oslo 240120 Foto Boris DanielsenTekst: Christoffer Dreyer

Foto: Boris Danielsen. Se flere bilder HER .

Det amerikanske glam metal bandet Steel Panther fylte et utsolgt Sentrum Scene fredag kveld med overdrevent god gammeldags glam.

Scenen er mørk når vi får høre Everybody Wants Some!! av Van Halen, mens en etter en av bandet kommer på scenen til stående jubel, og etter vokalist Michael Starr dukker opp smelter det hele over i Eyes of the Panther fra debut skiva Feel the Steel. Og med det er glammen og showet i gang, og stemningen er allerede ganske god i publikum hvor vi kan se flere som har kledd seg for anledningen i tights, spandex og parykker. Steel Panther følger opp med Let Me Cum In hvor det i et øyeblikk blir kastet en sexdukke opp på scenen som bandet fort tar seg til rette med og stapper mikrofon i munnen på, om det er noen tvil i hvilket show du ser på så vet du det nå, for her er det sex, drugs and rock n’ roll for alle penga.

Steel Panther er veldig på for å få med tilskuerne uten at det blir for mye, i All I Wanna Do is Fuck så får de alle med på å skrike fuck. Mens i Asian Hooker og Weenie Ride tar opp to forskjellige unge damer som de synger om og til, og til tross for tekstene som i all annen sammenheng villet vært stempla med både det ene og det andre emneknagger, var damene med for fullt. Og det var ikke den eneste gangen de tok opp damer, for i det de skulle starte Party All Day inviterte de alle damene som ville komme på scenen til å komme opp hvor de ble stående og danse i to sanger.

Bandmedlemmene hadde også mye gøy og si mellom sangene, og det ble tidvis nesten litt standupkomedie over det hele. Satchel (gitar) gjorde fint narr av både Starr og bassist Lexxi Foxxx som står på scenen i sin glitrende blå bukse og vest, med sitt ikoniske speil. Vi blir servert den ene spøken etter den andre som inneholder spøker om alt fra sex til diverse narkotiske stoffer som fint kan minne om glam tidene på 70- og 80-tallet.

Til slutt spilte de Community Property, Death to all but Metal og endte det hele med fan favoritt Gloryhole. Det var allsangfaktor stort sett fra start til slutt, men under disse tre sangene var allsang faktoren ekstra stor.

I tillegg var lyden upåklagelig, instrumentene fløt fint i hverandre og Starr viste virkelig hvordan man gjør en fremtreden nesten feilfritt. Steel Panther vant publikum over fra start og holdt oppmerksomheten deres hele veien, det var god stemning både på scenen og jeg kan si jeg så folk fnise, glise og le mer enn jeg har på noen annen konsert. Og hva mer kan man ønske seg på en fredagskveld enn en god opplevelse? For er det noe Steel Panther forlot salen med så var det et godt show og en god opplevelse.

Steel Panther Oslo 240120 Foto Boris Danielsen