210525 Heavymetal No Bannerannonse Kg2022 80x500px

Street Flowers "Kleptrocacy"

av yngve

Steel Flowers CoverSelskap: Red Cat Records

Release: 04.12.15

Hardrock/Alternativ metal, Milanobandet stiller med konseptalbum.

Jeg har dessverre ikke så mye tid at jeg kan begynne å dvele ved konsepter, jeg må konsentrere meg om musikken. Men kort fortalt, sitert fra presseskrivet, forteller bandet følgende:

"It's a concept album which, amongdark sonorities and Orwellian echoes, portraits the unchanging moral condition of the masses, which is driven towards socialism cinism and to the pensèe unique."

Vel, du skjønner kanskje hvorfor jeg ikke hopper inn i den biten.

Musikken er alternativ, det er kanskje mer rock en hardrock, og metallbiten er der, uten at dette kan karakteriseres som et metalband. Artrock/metal, det er et vanskelig band å plotte, men det pleier av og til å bety at musikken kan være spennende. 

Låtene har fått en litt spe produksjon, litt mer trøkk i trommene og litt feitere groove generelt hadde nok løftet dette litt, men det er også ganske sjarmerende å høre sangene ikledd denne lyd-drakten.

Steel Flowers@Facebook

Det er en ting som er helt sikkert, det er ikke kjedelig å lytte på Steel Flowers. Skiva under ett er nok ikke for alle, men det er ikke standardisert, det er gjort plass til alt fra litt funk, litt eksperimentell rock og litt progressiv tankegang. Alt underlagt en drivende form for rock.
Geit nok, kanskje hadde et par runder til åpnet døren litt til, men det er ikke en luksus jeg har dessverre. Sekseren skal de få, for det er en engasjerende album som vokser på deg om du lar det jobbe litt i spilleren.

6/10

Tracklist:

  1. Oxymoron 4991
  2. Pauper
  3. I'll kick your ass
  4. Break my blues
  5. Hallways of illusions
  6. Tired and bored
  7. Ruled by evil men
  8. Working monkey
  9. R.I.P.
  10. Tank man