Merch Hmno 500x80 Punkter

Stryper "The Final Battle"

av yngve

Stryper 22Selskap: Frontiers

Release: 13.09.22

Et bra album fra amerikanerne.

Stryper@www

En av vokalistene jeg synes har blitt bedre med årene er Michael Sweet. Og mye av gleden over det jeg liker fra bandet, som jeg har fulgt basically fra starten, er tyngden, når de ikke er for klisjefylte og søte. Michael hadde en nasal vokal, men det unngår han veldig ofte når bandet legger ned litt sterkere grunnlag.

Denne nye skiva, som jeg har hatt filer liggende lenge av, men som jeg bare har somlet med, er vel verdt skryten den har fått. Fansen er happy, men jeg har også en liten følelse av at de har mistet noe av soundet fra gullalderen. Det er tungt, bra produsert, flotte soloer, og en del låter som fenger, men noe av det jeg husker og har fanget av bandets særegne hardrock/metal kan ha gått tapt. Men ikke alt. Vokalen er der, og den vil alltid være egenartet, og med noen av disse lyse skrikene fra Sweet. Og litt av koringene er de typiske vi husker.

Det er mye riffete her, mye tung riffing, flere av låtene barsker seg bra. Noen begynner tungt og blir litt snillere, mens du får for eksempel Near som er litt variasjon fra oppskriften de ser ut til å ha funnet. For de av oss som likte bandet beste når de virkelig kule metalriffene fra Fox kom på de eldre skivene, har mye å glede seg over her, men det er noe som jeg finner å være litt likt også. 

The Way, The Truth, The Life er bra, den ligger mellom det tyngste og det for snille, her er hardrocken med metalsmak gjeldende. Ashes To Ashes beveger bandet i noe av det hardeste jeg har hørt fra de, men allikevel er det jo snilt i dag kontra det man har sett utvikle seg innen metalsjangeren. See No Evil, Hear No Evil er fet, heavy som fjell! Kanskje et litt pinglete refreng, men. De par åpningssporene tror jeg var lurt å legge der, man får et bra inntrykk og henger greit med gjennom skiva.

Et par låter kunne lett blitt ofret til fordel for et enda sterkere enhet, men strengt tatt er bandet ett av de oldschoolbanda som leverer, og ikke bare tviholder på å låte slik de var.

7/10

Tracklist:

 1. Transgressor
 2. See No Evil, Hear No Evil
 3. Same Old Story
 4. Heart & Soul
 5. Near
 6. Out, Up & in
 7. Rise to the Call
 8. The Way, the Truth, the Life
 9. No Rest for the Wicked
 10. Til Death Do Us Part
 11. Ashes to Ashes