Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Suicide Bombers (Tønsberg 24.09.21)

av heavymetal.no

Suicide Bombers 240921 Fotograf Morten Lockert Dietzel

Bilde, fotograf: Morten Lockert Dietzel

Siste kveld på byen før de nasjonale restriksjonene fjernes og kuslippet kan starte for fullt, spiller Suicide Bombers opp til dans på BaRocken i Tønsberg, Vestfolds Fredrikstad som bandet selv kalte det. Dans ble det selvfølgelig ikke grunnet nevnte restriksjoner, men fy flate som de spelte! Vokalist Chris mente det var typisk Bombers-flaks at spillejobben skjedde dagen før gjenåpning, men det virket veldig som om både band og det begrensede publikumet storkoste seg. Undertegnede gjorde i alle fall  det.

De spiller rock, type sleaze, kler seg som seg hør og bør i tighte bukser og cowboyboots, og pynter selvsagt micstativene sine med røde ledlys som ville fått Hugh Hefner til å rødme så smått.

Alt lå med andre ord til rette for en kveld fylt til randen med feit og glatt rock.

Bandet gikk hardt ut og trøkka på som bare det. At scena kanskje var litt for liten for dem kom litt frem, da disse fortjener å spille på de større scenene. Men bandet viste seg fra sin mest sleazy side (i en positiv forstand i dette tilfellet), og spilte med gusto som om de spilte for en stappa stadion. Samtidig klarte de å ta vare på det intime preget (ikke utelukkende kun pga nevnte ledlys), som det jo er å spille på en liten scene som BaRocken.

I tillegg fikk vi servert 2 helt nye låter. Disse svingte bra, og selv om Chris brukte mange ord på at dette ikke ble filmet og lagt på Youtube (var det omvendt psykologi dette her?),  kan det fort havne et og annet klipp utpå, da det var minst et par stykker som valgte sivil ulydighet. Man er jo tross alt på rockekonsert.

De nye låtene funker veldig bra, og trøkker godt live, og selv om gitarist Stevie kan minne noe om han som spilte Vince Meal (ja, MEAL, ja!) i filmen The Dirt, fikk jeg mer assosiasjoner til Backstreet Girls med et snev av Chrome Division.

Etter 16 låter fylt med god rockehumor innimellom låtene, tok jeg en kjapp prat med Stevie. Jeg prøvde meg først på den typiske tabloidejournalistikken ved å spørre om de ikke vurderte å avlyse konserten når det var forespeilet få i publikum og restriksjoner oppetter øra, men der var svaret kontant at "...de ikke var et slikt band." Her gis jernet 110% hele veien uansett, og det kan undertegnede skrive under på.

Ellers er planene til Suicide Bombers videre å komme seg i studio og spille inn skive nummer 5. 

Det blir visst litt rolig fremover på livefronten på grunn av studiotid fra 5. november, med unntak av en aldri så liten audiens på Rock In første helgen i samme måned. Så her er det muligheter å oppleve et realt rockeband som ikke holder tilbake noe på scenen!

Tekst: Morten Lockert Dietzel