Karmøygeddon 24

Swamp Things, Osloband med nytt album

av yngve

13006485 1073360192730493 6836219154796131932 NBandet skal etter planen slippe sitt andre album snart. Vi snakker type vår/tidlig sommer, følg med her for oppdateringer.

"Vi har sendt vårt andre album, Blue Desert, Red Skies, til mastering, og snart står slipp for tur" forteller de til Heavymetal.no. Det er lagt ut en teaser (irriterende kort, men det er visst det som er trenden for tiden ;), men siden det kun var på Facebook, denne greia det er litt kinkig å kode inn her på siden, henviser jeg til nettopp Facebooksiden til bandet.

Gjengen la ved noen punkter, er du hypp på å vite litt mer, mys gjennom:

  • Swamp Things består av Ivan Reigstad (vokal), Ola Solheim (gitar), Pål G. Sivertzen (trommer, programmert synth, backingvokal) og Ruben Carlsen (bass).
  • Vi har holdt på med litt varierende medlemmer, hvorav Ola er eneste opprinnelige medlem, siden 2009. Bandet oppstod på Bryne i Rogaland, men flytta til Oslo i 2010.
  • Første album, All Beer and Skittles, ble spilt inn på TopRoom Studio (trommer) og NISS sine studiolokaler (resten) i første halvdel av 2012 og sluppet i feb 2013.
  • Vi er et litt bortskjemt band som har i stor grad bestått av lydteknikere og derfor har fått øvd og spilt inn mye i studio og fått kost oss med det. På ett punkt var 3 av 4 medlemmer (Ruben, Pål og tidligere vokalist Morten Serigstad) lydteknikere fra NISS.

Om skiva sier de:

  • De fire siste låtene, 'Suncrusher', 'Connor's Nightmare', 'Red Skies' og 'Blue Desert' utgjør den konseptuelle delen av albumet. Her er det mye dommedagstematikk! Sola brenner jordas overflate og skaper naturkatastrofer og en endret verden. Dette fortelles delvis fra en protagonist sitt synspunkt som den (tilsynelatende) eneste overlevende på jorda, og delvis fra en slags altvitende skapning som straffer menneskene for deres handlinger.
  • Musikken er skrevet mellom 2013 og 2015 av Ola, Pål og Ruben. Tekster skrevet av Pål og Ola mens vi bodde i kollektiv i Oslo.
  • Spilt inn av Ruben og Pål i Rubens studio på Økern og (etter flytting) Bislett mellom påske 2015 og påske 2016. Miksa av Pål og mastret av Eirik Bekkeheien (Kaizers, Skambankt).
  • Coverart av Eriko Montfuji (MontDoom Design & Illustration (Facebook ).
  • - Slippes på Sweet Sounds plateselskap Arrow Street i løpet av mai/juni 2016.