Rockman Hm 2024 500x80 Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Sykofant, progrockere fra hovedstaden

av yngve

Ny singel fra progrockbandet!

Les mer om bandet og det kommende albumet under her.

***

Nyhet fra 22.04.24:

Sykofant Singel 24

Ny singel fra bandets kommende skive.

"Monuments of Old reiser gjennom det samme episke sci-fi-universet som tittelen gir assosiasjoner til. Låta starter i klassisk 70-talls progstil, før lytteren blir dratt med videre på ferden gjennom rommet, akkompagnert av et velkjent bluesriff.

Protagonisten befinner seg et sted mellom tid og rom og anerkjenner det guddommelige, men føler seg fremmedgjort når lengselen etter varme og gjenkjennelighet inntreffer. I det han sklir og faller, gjør sangen seg klar for et kaos av taktskifter som akkumulerer i velsmakende funky rytmer.

Denne låta innbefatter definisjonen av progressiv romfart og er en reise fylt med uventede vendinger, lengsel og oppdagelser."

***

Nyhet fra 02.04.24:

Sykofant Band 23

Bilde, fotograf: Ukjent

Det dukker opp album i mai, først singel er her.

Sykofant@Facebook

Albumet dukker opp på lp og i digital drakt, og blir å finne i hyller og på plattformer 31. mai. Bassist Sindre sendte over tips og info. Til info er det linker til thrashbandet Tantara.

Første singel, 'Between Air and Water', hører du under her, det dukker opp ytterligere tre singler fram til skiveslipp, jeg prøver å oppdatere artikkelen fortløpende.

"For de som ønsker en kort dukkert inn i Sykofant sitt univers, vil låtene Between Air and Water og Monuments of Old (kommer 22/4 - Yj) illustrere bandets eklektiske stil og musikalske varemerke."

Ordet sykofant, som stammer fra antikkens Hellas, er betegnelsen på en som baktaler eller søker egen vinning på andres bekostning.

Sykofant 23 (1)

Stilforklaring og musikalske referanser

"Sykofant befinner seg i progrock-skapet, med elementer av pop, jazz, funk, surf og fusion. De leker seg med med skjeve taktarter, temposkifter, dissonans og sjangermiksing, men tilbyr samtidig en bismak av akustisk simplisitet og gjenkjennelighet. Trommene er jazzete og harde. Basslinjene tunge og funky. Gitarsoloene virtuose og fengende. Riffene harmoniske og kaotiske. Vokalen energisk og søkende. Dette, og mye mer, er hva Sykofant serverer lytteren på et auditivt sølvfat.

Gjennom musikalske og lyriske landskap, inspirert av 70-tallets sci-fi og psykedeliske estetikk, utforskes eksistensielle temaer som tid, aksept, tap og vekst, samt menneskets forhold til naturen. Konseptalbumet er en enestående opplevelse på 55 minutter, uten avbrudd. Fra flytende balladelandskap, gjennom pulserende og funky rytmer, ørkenens uttørkede sanddyner, popens skamløse refrenger, bluesens hjerteskjærende toner, jazzens kaotiske selvrefleksjoner, til lyden av den ville vesten og surfens bølger - denne skiva har alt.

Albumet utgjør et intrikat musikalsk puslespill, der kompositoriske og lyriske temaer føyer seg sømløst og skaper en gjennomgående rød tråd gjennom hele opplevelsen. 

En kan anskue tydelig inspirasjon fra legender som Pink Floyd, King Crimson, Cream, Led Zeppelin, Jethro Tull, Yes og Rush, så vel som mer moderne innslag av Madrugada, Opeth, Mastodon og Porcupine Tree. Musikken i seg selv kan på mange måter anses som en hyllest til de stadionrockbandene medlemmene og deres foreldre vokste opp med."

Lineup:

  • Emil Moen gitar, vokal
  • Melvin Treider trommer
  • Per Semb gitar, koring
  • Sindre Haugen bass, koring

Sykofant 23 (1)