Karmøygeddon 24

Tank "Valley Of Tears"

av yngve

Valley Of Tears Cover 350x315Selskap: Metal Mind Productions

Release: 25.09.15

Tank er ett av mine favorittband fra den engelske bølgen tidlig på 80-tallet.

Men det vet dere sikkert allerede :). Jeg har fulgt bandet lenge, og har i de senere år fått med meg endringer i lineup, ny vokalist i Doogie White (som ikke fungerte som Tank), og nå denne, bandets tiende studioalbum; Valley Of Tears.

Vokalisten er nok en gang ny, tidligere Dragonforce-vokalist ZP er ombord, som også drar Tank bort fra det originale soundet. Det har jeg hatt dialog med bandet om, dette at nyere Tank ikke ligger veldig tett opp mot den klassiske greia, men slik vil de ha det, og jeg tror ikke de bryr seg om hva en norsk anmelder mener uansett.

Tank@Facebook

Vokalen er melodisk, sterk, kraftig, ren, så et stykke unna Algys raspende og utrolig fete vokal fra de første skivene. Egentlig er det, etter min mening, på tide å strekke seg mot et navnebytte. Det er nok litt drøyt kanskje, å mene det, spesielt om de velger å spille en del gamle låter, men slik de framstår i studioversjonen for tiden, er det såpass annerledes at jeg tør å stå for en slik mening.

Skiva isolert er ikke verst, den er tuftet på klassisk arrangering, melodier, streit heavy metal med hardrock som underlag, bra og gjennomført powervokal, så på en måte er det helt klart en skive som smaker bra. Men i å legge seg her, slåss de med så utrolig mange andre, og der ligger kjernen til problemet mitt; det hjelper ikke alltid å ha gode skiver om man ikke holder nerven vedlike, det som var hovedgrnnen til at bandet en gang fikk fotfeste. Da er det, som jeg var innom, kanskje på tide å endre navn.

Valley Of Tears er en solid skive, på alle måter, om man kun fokuserer på innholdet. Litt kjedelig over tid, men fortsatt en grei utgivelse.

6,5/10

Tracklist:

  1. Valley Of Tears
  2. War Dance
  3.  Eye Of A Hurricane
  4.  Hold On
  5.  Living A Fantasy
  6.  Heading For Eternity
  7.  World On Fire
  8.  Make A Little Time
  9.  One For The Road